Son dakika... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, koronavirüs ile ilgili sosyal medyada "gizli belge" başlığıyla yayılan görsele ilişkin soruşturma başlattı.

Sosyal medyada koronavirüs önlemleri kapsamında 'marketlerin ve bazı iş yerlerinin kapatılacağı' gibi ifadelerin yer aldığı gizli ibareli sahte 'Sağlık Bakanlığı genelgesiyle' ilgili soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sahte genelgeyle ilgili açıklama yapmıştı. Koca, belge hakkında "gerçek dışı" ifadelerini kullanmıştı.

SAHTE GENELGE DOLAŞIMA SOKULDU

Türkiye'de görülen 18 Koronavirüs vakası sonrası art niyetli bazı kişiler Sağlık Bakanlığı genelgesi gibi oluşturulmuş sahte belgeleri dolaşıma soktu. Asılsız belge kısa sürede çok sayıda hesaptan ve Whatsapp gruplarından paylaşıldı. Söz konusu belgede, Sağlık Bakanlığı'nın tüm iş yerlerine genelge yollayarak faaliyetlerine son verme çağrısı yaptığı ifadeleri yer aldı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sahte belge için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgililer hakkında R"esmi Belgede Sahtecilik ve Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

T.C. Sağlık Bakanlığı@saglikbakanligi

❌Sosyal medya ve telefon uygulamalarında gördüğünüz bu belge SAHTEDİR.
✅Güncel ve güvenilir bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından edinin.

Resmi Twitter'da görüntüle

2.211

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

946 kişi bunun hakkında konuşuyor

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA GELDİ

Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesaplarından sahte genelgeyle ilgili, Sosyal medya ve telefon uygulamalarında gördüğünüz bu belge sahtedir. Beyaz koyu onay işaretiGüncel ve güvenilir bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından edinin." ifadelerini kullandı.