Son seçim anketleri  AK Parti ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranlarındaki erimeyi bir kez daha gösterdi. Son olarak Aksoy Araştırma’nın yaptığı seçim anketinde bir çok ilginç veri ortaya çıktı.

Türkiye Monitörü 2022 13. Hafta Raporu’nu kamuoyuyla paylaşan Aksoy Araştırma’nın seçim anketine göre vatandaş yaşadığı ekonomik sıkıntıların oy verme faaliyetinde büyük bir öneme sahip olacağını belirti. Bu ankette ortaya çıkan sonuçlara göre vatandaş AK Parti’den ümidini keserken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da büyük bir kan kaybı içerisinde olduğu anlaşıldı.

VATANDAŞ AK PARTİ’DEN UMUDUNU KESTİ

Aksoy’un son seçim anketi 1067 kişi ile gerçekleştirildi. Bu ankette vatandaşa sorulan sorular neticesine Türkiye’nin en büyük sorununun yüzde 75,6 oranıyla ekonomi olduğu aktarılırken adaletin ise yüzde 10,4 ile en büyük ikinci sorun olduğu gösterildi. Araştırmaya katılanların yüzde 71,4’ü hayat pahalılığının kalıcı olduğunu belirtikten bu sonuç vatandaşın AK Parti’den umudunu kestiğini gözler önüne serdi.

ERDOĞAN DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Araştırmadaki bir diğer çarpıcı sonu ise AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamayanların oranının yüzde 55 olması oldu. Bu oran geçen ay 54,2’ydi. Görev yapış tarzını onaylayan oranı ise yüzde 27,5 olarak belirlendi. Geçen ay Erdoğan’ın görev onayı yüzde 28,2 olarak bulunmuştu.