Aksoy Araştırma’nın mart ve nisan aylarındaki son seçim anketi çalışmalarının sonuçları karşılaştırılırken Devlet Bahçeli’nin başında bulunduğu MHP'nin hızla oy kaybettiği görüldü.

Cumhur İttifakı ortaklığı  Devlet Bahçeli’nin MHP’sini her geçen ay biraz daha tüketiyor. Son seçim anketlerinin karşılaştırılması yapılırken bir çok parti oyunu artırdı. MHP’deki oy kaybı ise giderek daha da hızlanıyor.

Aksoy Araştırma mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği son seçim anketinde vatandaşa “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu yöneltirken vatandaşların verdikleri cevaplara göre Meclis’te grubu bulunan partilerin oy oranları şöyle sıralanmıştı.

  • AKP: 29,8
  • CHP: 28,4
  • İYİ Parti: 13,6
  • HDP: 9,9
  • MHP: 8,6

EN FAZLA OY DÜŞÜŞÜ MHP’DE YAŞANDI

Nisan ayı içerisinde de aynı çalışmayı yapan Aksoy Araştırma’nın son seçim anketine göre bir çok parti oyunu artırırken MHP’nin oy oranlarının çok hızlı bir şekilde geri çekildiği ortaya koyuldu.

Aksoy’un nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiği seçim anketine göre AKP AKP’nin 30.4, CHP’nin 28.9, İYİ Parti’nin 13.3, HDP’nin 10.4 MHP’nin ise 7,3 oy oranına sahip olduğu görüldü. Bu sonuçlara göre Aksoy araştırmanın Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirdiği genel seçim anketleri arasındaki oy değişimlerinde en fazla düşüş -1,3 oranla MHP’de yaşandı.