Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük vaatlerle getirdiği Cumhurbaşkanlığı sisteminden vatandaş bıktı. Son seçim anketi vatandaşın parlamenter sistemi geri istediğini ortaya koydu.

Vatandaş ekonomik krizle boğuşurken genel seçimlerin biran önce yapılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Seçim günü yaklaştıkça da araştırma şirketleri seçim anketi çalışmalarına hız veriyor. Bu doğrultuda son seçim anketini paylaşan Yöneylem Araştırma bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Yapılan son seçim anketinin sonuçlarına göre vatandaşın büyük çoğunluğu AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın getirdiği Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye bir şey kazandırmadığını ve bu sistemden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

VATANDAŞ PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK İSTİYOR

Yöneylem Araştırma 2 bin 400 kişi ile 26 – 30 Eylül tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği anketinin sonuçları açıklandı. Ankette yer alan soruların bir tanesi de "Cumhurbaşkanlığı sistemi mi parlamenter sistem mi?" sorusu oldu. Sorulan bu soru üzerine seçmenin yüzde 63.5'i parlamenter sistemi tercih ederken cumhurbaşkanlığı sistemini seçenlerin oranı sadece yüzde 30.9'da kaldı.