Sedat Peker’in Türkiye'yi derdinden etkileyen itiraf ve iddiaları konuşulmaya devam ederken Mehmet Ağar’ın görevden alındığı öne sürüldü.

Yayımladığı ilk videolarda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurduğunu belirten Sedat Peker, ortaya attığı iddiaya göre Mehmet Ağar'ın Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koyduğunu ileri sürmüştü.

“AĞAR GÖREVDEN ALINDI” İDDİASI

Odatv'de yere alan habere göre marinaya yakın kaynaklara dayandırılan bilgide Mehmet Ağar’ın Yalıkavak Marina'nın yönetimindeki görevinden alındığını ileri sürüldü.

Yine aynı haberde Yalıkavak Marina’nın arandığı ve telefona cevap veren kişinin konu hakkında bilgisinin olmadığını söylediği aktarıldı.

Ayrıca Marinanın yönetimine 2014 yılında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Milletvekili Zülfü Tolga Ağar girerken Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ise marinadaki hisselerin bir bölümünü 2016’da sattı.

Gurbanoğlu, aradan bir yıl geçmesinin ardından otel ve marinanın değerinin altında hatalı biçimde devrinin gerçekleştirildiği iddiasıyla Palmarina Holding ve RSR Holding’e dava açtı.

Son olarak tartışmaya konu olan marinanın yönetim kurulunda üye olarak AKP Milletvekili Tolga Ağar, başkan olarak da Mehmet Ağar bulunuyordu.

NE OLMUŞTU

Yalıkavak Marinası'yla ilgili Mehmet Ağar "Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek" ifadelerini kullanmıştı.

Ağar’ın açıklamasına katıldığı televizyon kanalında tepki gösteren Soylu ise, Mehmet Ağar gibi daha önce devlette görev yapmış birinin Yalıkavak marinada görevinin olmaması gerektiğini ifade etti. Soylu "Ben olsam 48 saat içinde bırakırım" dedi.