Metropoll Araştırma nisan ayı son anket sonuçları paylaşıldı. Son ankete göre AKP seçmeninden de Erdoğan'a rest geldi. Son anket sonuçlarında Erdoğan'ın görev yapış tarzına onay vermeyenler artıyor.

Son anket sonuçlarına bir yenisi daha eklendi. Metropoll Araştırma “Türkiye’nin Nabzı Nisan 2022” araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Son anket çalışmasının bir bölümünde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı”na dair dikkat çeken anket sonuçları ortaya çıktı.

Metropoll Araştırma son anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev yapış tarzını seçmenin 42.1’i onaylarken, %53.6’sı onaylamadığını belirtmiştir.

Son ankette seçmene yönetilen “Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna verilen son anket sonuçları şöyle çıktı.

Evet, onaylıyorum: %42.1
Hayır, onaylamıyorum %53.6
Fikrim yok/Cevap yok: %4.3

“Bu pazar bir milletvekili seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna göre dağılımda, AK Parti seçmeninin %5.2’si Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamadığını belirtirken Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’de bu oran ise %7.7 oldu.

Son anket sonuçlarında diğer partilerin “hayır, onaylamıyorum” dağılımları şöyle çıktı:

CHP %88.8, İYİ Parti %90.8, HDP %83.7, Saadet Partisi %70, DEVA Partisi %76.2, Kararsızım %47.5, Protesto oy %59.3, Cevap yok %47.8