Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (SİYAMER) 20 ilde, bin 573 kişi üzerinde yaptığı araştırmayı yayınladı.  CHP  Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısına vatandaşın yüzde 80 oranında destek verdiği ortaya çıktı. Ayrıca 'Son günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden aklınızda kalanlar nelerdir?' sorusuna, yüzde 89,5 oranında 'ekonomik söylemler' cevabı verildi

CHP'NİN HELALLEŞME ÇAĞRISINA DESTEK

Çok sayıda vatandaşın katıldığı araştırmada vatandaşlar 79.5'i bu çağrıyı 'olumlu bulduğunu/desteklediğini' belirtti. Katılımcıların büyük çoğunluğu bu çağrının "Ülkede baş gösteren kutuplaşmaları ortadan kaldırmak", "Ülkenin karanlık dönemlerinde haksızlığa uğramış insanlar ile CHP'nin helalleşmesi" amaçlarıyla yapıldığı görüşünü dile getirdi.

VATANDAŞ EKONOMİ YÖNETİMİNDEN RAHATSIZ

SİYAMER katılımcılara, "Sizce dolar ve euro kurlarının yükselmesinin sebepleri nelerdir?" sorusu da yöneltti.

Bu soruya en sık verilen yanıtlar "Ekonominin kötü yönetilmesi", "Cumhurbaşkanının  Merkez Bankası'na müdahalesi", "Ülke içindeki iktidar karşıtları AKP iktidarını zora sokmak için yapıyor" ve "Dış güçler ülkemizi zora sokmak için yapıyor" oldu.

"BUGÜN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLSA..."

Ankette, son olarak katılımcılara "Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak olsa Recep Tayyip Erdoğan ile karşısında sizin oy verebileceğiniz partiden seveceğiniz biri aday olsa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Gelen cevaplar ise sırasıyla şu şekilde oldu:

Yüzde 58,8: 'Oy verebileceğim bir partiden, beğendiğim, sevdiğim biri aday olur ise ona oy veririm'

Yüzde 25,9: 'Her koşulda Recep Tayyip Erdoğan'a oy veririm'

Yüzde 15,3: 'Kararsız-Cevap Yok'