MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar son anketlere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu olan Özer Sencar, " AK Parti 2018’e göre bugün yaklaşık 11 puanlık asgari 10,5 puanlık seçmenini kaybetmiş durumda. Ve bu 11 puanlık kaybın 9 puanı hâlâ kararsızlarda duruyor" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Yani AK Parti’yi, MHP’yi terk edenler, onlarda da 3 puanlık bir terk ediş var, bunlar bir başka yere gitmiyorlar.  AK Parti’yi terk edenlerin, uzaklaşanların sadece 2 puanı diğer partilere dağılmış durumda."

'ERDOĞAN BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR'

CHP ve İYİ Parti'nin de durumunu ele alan Özer Sencar, "Bu şöyle bir risk faktörü muhalefet açısından, Erdoğan eğer bir şekilde ekonomik nedenlerle terk etmiş bir seçmene ekonomik rahatlama getirirse bir kısmının döneceğinden hiç şüphem yok, Erdoğan bunu çok iyi biliyor" tespitinde bulundu.

Öte yandan MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar şu görüşleri dile getirdi:

"Son 10 günde hükümet cenahından yapılan açıklamalarda maaşlarda ciddi artışlardan söz ediliyor. Erdoğan mümkün olan bütün boyutlarıyla tam bir seçim ekonomisi uygulayacak. Boyutlarını kimsenin hesap edebileceği bir şey değil.

"EKONOMİYİ İYİ YÖNETEMEDİĞİ İÇİN AK PARTİ'Yİ TERK ETTİLER"

Seçim ekonomisi uygulayacak, insanların bir miktar geri gelmesini sağlayacak. Bu mümkün. Bu insanlar demokrasi, hukuk devleti adına, özgürlükler, adalet adına AK Parti’yi terk etmediler, ekonomiyi iyi yönetemediği için terk ettiler."