Son dönemde gerçekleştirilen anketlerde  AK Parti ve  MHP'deki eriyiş göze çarpmaya devam ediyor. MAK Danışmanlık kurucusu Mehmet Ali Kulat konuk olduğu programda anketlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mehmet Ali Kulat, "Yaklaşık, işte kaç yıldır MAK Danışmanlık varsa, bu kadar yıl içerisinde hemen hemen her ay araştırma yapan bu firma ilk defa AKP'yi yüzde 30'un altında gördü. Kararsızlar dağılmaksızın yüzde 29,5 ile AKP çıktı" ifadelerini kullandı. 

"BU FİRMA İLK DEFA AKP'Yİ YÜZDE 30'UN ALTINDA GÖRDÜ"

Mehmet Ali Kulat'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Yaklaşık, işte kaç yıldır MAK Danışmanlık varsa, bu kadar yıl içerisinde hemen hemen her ay araştırma yapan bu firma ilk defa AKP'yi yüzde 30'un altında gördü. Kararsızlar dağılmaksızın yüzde 29,5 ile AKP çıktı, zaten yüzde 6,5'lik bir kararsız kalmıştı. Hem de oy vereceğini söyleyenlerin arasında, ilk defa oldu bu, yüzde 29,5.

Bu bir, ikincisi ise şu: AKP'den seçmen geçirgenliği aynı havuzun içinde olan MHP'ye doğruydu. O zaman çok büyük bir etkisi olmuyordu. Sonuç itibarıyla AKP'nin oyu düşse bile MHP'nin oyu artarsa sorun olmayabilirdi."