Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz; Avrasya, AKSOY Araştırma, YÖNEYLEM, ORC ve MAK Araştırmanın aralık ayında yaptığı 4 ayrı anket sonucunu değerlendirdi.  AK Parti'ye kötü haber veren Özkiraz, "Anketlere göre AK Parti'nin net bir şekilde kaybedeceği belli" dedi.

Merkez Bankası'nın yarın yapacağı toplantıya dikkat çeken Özkiraz, "Mart ayında bir ekmek 5 TL olacak. O zaman en koyu AK Partili dahi oy vermeyecek. Mart ayında AK Parti'nin oyu yüzde 20'lere düşecek" ifadelerini kullandı.

Youtube kanalı üstünden aralık ayı anketlerini değerlendiren Özkiraz şu ifadeleri kullandı:

"Kararsızlar dağılmadan, AKP 24 ila 26,7 arasında CHP 24,5 ile 26 arasında, İYİ Parti 10,5 ila 12,5 arasında,  MHP, 5,2 ila 7,2 arasında olduğunu görüyoruz. 

4 ayrı firmanın anketinde sonuç ne olursa olsun, sapmalar da dahil olmak üzere AK Parti'nin kaybedeceğini gösteriyor.

AK Parti Ağustos 2018'de trendi 41'di. Bütün firmalarda trendi düşerek ortalama 32'ye geldi.

CHP ise 24'le başlayıp 27'ye gelmiş. İYİ Parti zaman zaman 10'un altına inse de son olarak 13,5 ila 14 aralığında gidiyor. MHP'nin anketlerde ortalaması şu anda 7,5'larda.

İttifak toplamlarına göre Cumhur İttifakı ortalama 36,5. Millet İttifakı'nın toplamı ise  ortalama 43 civarında. Anketlere hangi taraftan bakarsanız bakın AK Parti'de ortalama 10 puanlık bir düşüş var.

Türkiye'nin her yerinde bu düşüş aynı olmayacaktır. AK Parti'nin baskın olduğu yerlerde bu düşüş 6-7 puan arasında değişebilir. MHP'de de 5 puanlık bir düşüş var.

CHP'nin AKP'nin baskın olduğu yerlerde yüzde 2-3, kendi kalelerinde ise 6-7 puan artacağını söyleyebiliriz. Siyasette azdan az, çok gitmiyor. İstanbul, Ankara, İzmir, gibi seçmen sayısının çok olduğu yerlerde, Anadolu'nun geri kalan illerine göre AK Parti'nin oyları daha da düşecektir. Buralarda muhalefetin anlatım gücü daha baskın.

AK Parti ve MHP'de çok çok büyük bir erime var. Üstelik enflasyonu henüz iliklerimize kadar hissetmemiş durumdayız. Daha ne olacak diyebilirsiniz.

Ayın 16'sındaki faiz kararı indirim yönünde olursa, Şubat Mart ayında öyle bir enflasyon hissedeceğiz ki; yumurtanın tanesini 5 liralarda olur.

2,5 TL'den ekmek mi olur dediler, bugün 3 TL. Altı kişilik bir aile düşünün, günlük 6 tane ekmek yesinler. Mart ayında tanesi 5 TL'den günlük 30 TL, ayda ise 900 TL ekmeğe verecek. Makarna, salça, yağı vs. hiç söylemiyoruz.

Bu amca en koyu AK Partili olsa dahi AK Partiye 6'da 6 oy vermeyecek.

"Çıkart telefonu" diyen dayıların hiç birinin eşi, çocuğu AK Parti'ye oy vermeyecek.

Bu anketler şimdilik çok iyimser.

AK Parti yüzde 30'un altına düşmez demiştim. Burada çok yanıldım. AK Parti için 25'in de altına düşecek yüzde 20'leri konuşacağız. "