Kasım ayı son anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Avrasya Araştırma tarafından yapılan son anket sonucu Kemal Özkiraz tarafından duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde olası tüm adaylar karşısında Erdoğan’ın seçimi kaybettiği ortaya çıktı.

Son anket sonuçları 26 ilde 1260 kişinin katılımıyla ortaya çıktı.  Araştırmaya katılanların yüzde 62.3'ü ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirtti. 15 gün önce yapılan ankete göre ise bu oranda yüzde 3 oranında bir artış oldu. Araştırmada, katılımcıların yüzde 64’ü mevcut hükümetin ekonomik krizi bitirebileceğine inanmadığını belirtti.

SON ANKET SONUCU İÇ AÇICI DEĞİL

Son ankette, “Mevcut ekonomik durumda sizce hangilerinin payı daha yüksektir?” sorusuna Recep Tayyip Erdoğan yüzde 77.1 ile başı çekerken AK Parti 70.2 ile ikinci konumda yer aldı. Ankette, erken seçim isteyenlerin oranı ise 64.3 çıktı.

Son anket sonucu bir çarpıcı gerçeği daha ortaya çıkardı. Kararsızların oy oranı yüzde 14.9 ile dikkat çekti. Ankette, “Erken seçim olması durumunda sayacağım partilerden hangisine oy verirdiniz?” sorusuna AK Parti diyenler yüzde 24.2, MHP ise 6.2’de kaldı.

“Yeniden Cumhurbaşkanı adayı olursa Erdoğan'a oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların yüze 52.1’i “hayır vermem” cevabını verdi.