Metropoll Araştırma tarafından yapılan son anket sonuçları bugün sosyal medya hesabından paylaşıldı. Son anket sonucu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevi yapış tarzını onaylamayanların oranı yüzde 50’yi geçti. Metropoll Araştırma, Türkiye’nin Nabzı Ocak 2022 araştırmasını kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’de 28 ilde yapılan araştırma 8-12 Ocak tarihlerinde 1508 kişi ile yapıldı. 

SON ANKET SONUÇLARI İLE ERDOĞAN'A ŞOK

Araştırmada, “Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkalığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna yer verildi. Son anket sonuçlarına göre, “evet onaylıyorum” diyenlerin oranı yüzde 40,7 “hayır onaylamıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 54,4 oldu. “Fikrim yok/cevap yok” diyenler ise yüzde 4,9 oldu. Son anket sonucu ile AK Parti’nin içinde yüzde 3,7’lik kesimin Erdoğan’ın görevi yapış tarzını onaylamadığını gözler önüne serdi.

AK PARTİ İÇİNDEN ERDOĞAN'A DİKKAT ÇEKEN RET

“Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplara göre, Erdoğan’ın görevi yapış tarzı ele alındı. İYİ Parti’den yüzde 94,6 “hayır onaylamıyorum” cevabı çıkarken, CHP’de de “hayır onaylamıyorum” diyenlerin oranı yüzde 92,2 oldu. HDP’de “evet onaylıyorum” diyenler yüzde 6,8 “hayır onaylamıyorum” diyenler yüzde 90,5.

AK Parti’de ise Erdoğan’ın görevi yapış tarzını onaylamıyorum diyenlerin oranının yüzde 3,7 çıkması dikkat çekti.

İşte son anket sonuçları: