MetroPOLL Araştırma son seçim anketi sonuçları bugün Özer Sencar tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Seçim anketi sonucu tablosuna göre AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’nin oyu alarm veriyor. Yarın seçim olsa MHP’nin kaç alır sorusunun da cevabı ortaya çıkmış oldu. Seçim anketinde Millet İttifakı ise önde çıktı. İşte seçim anketi sonuçları…

“Türkiye'nin Nabzı Mart 2022” başlıklı araştırmada seçim anketi sonuçları da ortaya çıktı. MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan seçim anketinde, “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yer aldı.

ÇARPICI SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI 

Katılımcıların seçim anketi sorusuna verdikleri cevaba göre, AK Parti’nin oy oranı kararsız oylar dağıtılmadan yüzde 26,4 “kararsızlar, Protesto oy ve Cevap yok” cevapları oransal olarak dağıtıldığında yüzde 34,3 çıktı.

SEÇİM ANKETİ: YARIN SEÇİM OLSA MHP KAÇ OY ALIR?

Seçim anketinde en dikkat çeken sonuç ise AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’nin oldu. Yapılan ankette, MHP’nin oyu 4,9 çıktı. Bu sonuna göre, AK Parti-MHP’nin hazırladığı yeni seçim kanununda yer alan yüzde 7'lik yeni seçim barajının dahi altında kaldığı görüldü. Şubat ayı seçim anketi sonucunda ise MHP’nin oy oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 6,4 çıkmıştı.

ANKETTE MİLLET İTTİFAKI CUMHUR İTTİFAKI'NI GEÇTİ

Seçim anketine göre, Millet İttifakı’nın toplam oy oranı 40,2 ile yüzde 39,2 oy oranına sahip Cumhur İttifakı’nı geride bıraktı.