Youtube’da sokak röportajı yapan ‘Kendine Muhabir’ ve ‘Sade Vatandaş’ ‘İlave TV’ muhabirleri gözaltına alındı.

YouTube’da sokak röportajı yapan  ''Kendine Muhabir'' Sade Vatandaş’ ve ‘İlave TV’ muhabirleri, Twitter’dan yaptıkları paylaşımda gözaltına alındıklarını duyurdu.

Kendine Muhabir kanalının sunucusu Hasan Köksoy geçen hafta Antalya’da bir sokak röportajında mikrofon uzattığı kişinin sözleri nedeniyle röportajı yaptığı kişiyle birlikte tutuklanmıştı. Yapılan itiraz üzerine Hasan Köksoy ve röportaj yaptığı kişi tahliye edilmişti. Hasan Köksoy tutukluyken kendisi sokağa çıkarak röportaj yapan eşi bu sabah ‘Sade Vatandaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sabah saat 7de polis evimize baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı aldılar. Eşimi Hasan Köksoy’u şu an polisler araca bindirip götürdüler… Arama emri sebebi Mücahit birinci” dedi.

YouTube platformunda paylaşım yapan kanallardan biri olan Sade Vatandaş’ın sahibi Mehmet Koyuncu da sosyal medyadan gözaltına alındığını duyurdu. Mehmet Koyuncu, “Polislere şafak baskınıyla bu saatte evime geldiler. Bu saatte? İstanbul’da olduğum için gözaltına alınmadım. Gazetecinin evine! Ülkenin durumu apaçık ortada” ifadesini kullandı.

İlave TV’nin sunucusu Arif Kocabıyık ile kanalın kameramanının da gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: Tele 1