Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den Haliç Köprüsü’nde başlayan ve trafiği olumsuz etkileyen çalışma için açıklama geldi: “Bu çalışma, koronavirüs salgınının yoğun olarak yaşandığı, insanlarımızın kahir ekseriyetinin evlerinde kaldığı ve sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde gerçekleştirilmeliydi”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İBB tarafından Haliç Köprüsü’nde başlatılan ve 1 ay sürecek olan bakım onarım çalışmalarına dair açıklama geldi. Çalışmanın trafiği olumsuz etkilediğini ve bu çalışmanın sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Sevim, çözüm önerilerini de dile getirdi.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan mesajında Sevim şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’un devasa problemlerinden bir tanesi de elbette ki trafik.

İstanbul trafik yoğunluğu olarak Avrupa’da 2. dünyada ise 9. sırada.

Normal günlerde dahi büyük bir keşmekeş olan İstanbul trafiği, en küçük çalışmadan, kazadan ya da az bir yağmurdan dahi olumsuz etkileniyor.

Yollar ve köprüler elbette ki bakıma ihtiyaç duyuyor.

Ancak bunların zamanlaması ve planlaması oldukça hassas bir şekilde yapılmalı.

İBB’nin önceki gün Haliç Köprüsü’nde başlattığı ve 1 ay sürmesi planlanan çalışma, bölge trafiğini oldukça olumsuz etkiledi.

Yine İstanbulluların yoğun olarak kullandığı metrobüs hattı da, bu çalışmadan 15 gün süreyle etkilenecek. İstanbullular, metrobüs yoğunluğunda daha fazla zaman geçirecek.

Elbette ki yaz ayları, bu tarz çalışmalar için daha uygun ancak pandeminin de etkisiyle, İstanbullular, geçen yazlara oranla, daha az şehir dışına çıktılar.

Bu çalışma, koronavirüs salgınının yoğun olarak yaşandığı, insanlarımızın kahir ekseriyetinin evlerinde kaldığı ve sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde gerçekleştirilmeliydi.

Böyle olmalıydı ki, İstanbullular bu durumdan etkilenmesin.

Hal böyle iken bu çalışma 2 gün önce başlatıldı.

Şimdi çalışma süresini mümkün olduğunca kısaltacak adımlar atılmalı. Bakım onarımın daha süratli ilerleyebilmesi için 24 saat aktif çalışılmalı.

Gerekiyorsa merkezi idare ya da ilçe belediyelerinden çekinmeden destek alınmalı.

Bunlarla birlikte, İstanbulluların trafikte geçirecekleri süre düşünülerek her türlü ihtimale karşı belirli aralıklarla sağlık birimleri oluşturulmalı.”