Bakan Bekir Pakdemirli’nin yönettiği Tarım ve Orman Bakanlığı’na ilişkin skandallar bitmiyor. Kişisel konutunda bakanlık personelini çalıştırdığı, kamu misafirhanelerini, konumunu kullanarak siyasi çıkarları için yönettiği ortaya çıkan Pakdemirli’nin, göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği atamalar da tartışma yaratacak işlere imza attığı ortaya çıktı.

Özel sektörden devler kademesinde bakanlığa getirilen Pakdemirli’nin, yakın çalışma ekibine özel sektörden daire başkanı olarak transfer ettiği Ecmel Ercan’ın “görev” geçmişine de Cumhuriyet ulaştı. Ercan’ın bakanlığa atanmadan önce çalıştığı şirketteki faaliyetleri nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. 
Pakdemirli’nin bakanlıkta yüksek makama atadığı ismin geçmişinde kamuda tek bir gün hizmet vermemesi de dikkat çeken diyer bir konu.

Cumhuriyet'ten  Ozan Çepni'nin haberine göre, Ercan’ın maliyesini yönettiği Bakanlar Medya’nın faaliyetleri ise dikkat çekti. 2012 yılında kurulan şirket, 3 Haziran 2013 tarihinde borsada işlem görmeye başladığı gün yapılan işlemler nedeniyle SPK’nin takibine takıldı. SPK, Bakanlar Medya’nın borsada işlem görmeye başladığı ilk günden itibaren hisse senedinde dolandırıcılık suçunun işlendiğine kanaat getirdi. Şirkete ilişkin dava süreçleri devam ederken Ercan, 2015 yılında Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ercan’ın mali işlerini yönettiği şirket, devam eden işlemleri nedeniyle SPK’nin yakın takibinden de kurtulamadı. SPK, 2016 Aralık tarihli bültenine göre, Bakanlar Medya’ya yönelik incelemelerin ardından şirket yöneticileri hakkında suç duyurularında bulunulmasına karar verildi. SPK’nin Ercan hakkında 3 farklı konuda suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. SPK suç duyurusunda, Ercan’ın “Şirketin stoklarının ve makinelerinin şirket bünyesinden çıkartılması ve şirketin 4.4 milyon TL zarara uğratılması”, “Şirketin 1.599 milyon TL alacağının tahsil edilmemesi nedeniyle zarara uğratılması eylemine yardım edilmesi”, “Şirketin 30.06.2015 tarihli finansal tablolarının gerçeğe aykırı düzenlenmesi” eylemlerini işlediği belirtildi.

SPK, Ercan hakkında “Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek”, “Belgede sahtecilik”, “Güveni kötüye kullanma” ile Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki “Belge vermeme, denetimin engellenmesi”, “Defterlerde, muhasebe kayıtlarında ve finansal tablo ve raporlarda usulsüzlük” maddelerinden suç duyurusunda bulunması dikkat çekti.