AK Parti ve  MHP Basın kanununda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili kanun tararısını ortak bir çalışmayla Meclis’e getirmeyi başardı.

Vatandaşın sorunlarına çözüm değil de var olan sorunların dile getirilmemesi için çare arayan hükümetin uzun süredir gündeminde olan Basın Kanunu değişikliğinin TBMM ’ye sunulduğunu açıklayan Mustafa Balbau konuyla ilgili düşüncelerini bugünkü köşesinde yazdı

RTÜK BENZERİ BİR KILIÇ GELİYOR

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay AK Parti’nin yapılması planlanan değişiklikle RTÜK benzeri bir kılıç oluşturmak istediğini öne sürerken hükümetin istediği değişikliği “Anlaşılan şimdi kıvamını buldular” sözüyle bulduğunu aktardı.

Balbay konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

İktidar halkın sorunlarına çare bulma değil, halkı susturma arayışında. Basın kanununda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin taslak tamamlandı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AKP-MHP ortak yapımı olan değişikliklerin özü sosyal, dijital medya üzerinde de RTÜK benzeri bir kılıç oluşturmak. Bu hazırlık uzun zamandan beri gündemde. Erdoğan, son bir yıldır, “Gençlerin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz” diye başlayıp sosyal medyaya çatıyor. 2021 sonbaharından bu yana iki üç taslak Saray’a gitti geldi. Sızan haberlere göre Saray, “Bu düzenleme bize de zarar verir, muhalefeti önleyecek yöntemler bulun” diye özetleyebileceğimiz gerekçelerle geri gönderdi.
Anlaşılan şimdi kıvamını buldular!
Mesaj atmak, paylaşmak yasak değil, eleştirmek yasak!