Siyonist Cumhurbaşkanı gelmeden, Türkiye'den heyet gidiyor. Heyetin siyonistlerle görüşmesinin Tel Aviv'de değil Kudüs'te yapılacağı iddia edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, 16-17 Şubat 2022 tarihinde Filistin ve İsrail işgali altındaki toprakları ziyaret edecek.

Açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Sayın Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal 16-17 Şubat 2022 tarihinde Filistin ve İsrail’i ziyaret edecektir. Heyetimizin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edilmesi ve Filistin makamlarıyla temaslarda bulunması öngörülmektedir. Heyetimiz, İsrail makamlarıyla da bir araya gelerek İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog’un ülkemize gerçekleştireceği ziyaretin hazırlıklarını ele alacak ve siyasi istişarelerde bulunacaktır” denildi.

İSRAİLLİ YETKİLİLER NEREDE ZİYARET EDİLECEK?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın Filistin yönetimi ile Ramallah'ta görüşeceğini duyurulmasına rağmen siyonist İsrailli yetkililerle olan görüşmenin nerede olacağı bilgisine yer verilmedi.

İşgalci İsrailli yetkililerle olan temasların Kudüs'te gerçekleşmesinden endişelenilirken söz konusu ihtimalin sembolik bir taviz anlamına geleceği düşünülüyor.

Zira Türkiye, işgalci İsrail'in başkenti olarak Tel Aviv'i görüyor. Kudüs'te gerçekleşecek bir temasın dolaylı olarak "Siyonist İsrail'in başkenti Kudüs'tür" safsatasına hizmet etmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Milli Gazete /  Bekir Şirin