Eski CHP Genel Başkanı ve 27. Dönem Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Suriye’ye düzenlediği operasyonu değerlendirdi. Saygı Öztürk’e konuşan Baykal, TSK’nın harekatı nokta hedeflere göre planlamasının ‘çok isabetli’ olduğunu söyledi. 

Baykal, "Askerimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah kayıp vermeden görevlerini tamamlayıp dönerler. Harekatta sivil kayıplar olmaması da önemli. İnşallah bundan sonra da öyle devam eder." dedi. 

ALLAH ASKERİMİZİ MUZAFFER ETSİN

“Bir defa siyaset ve diplomasi başarısız kalınca iş askere düşüyor” diyen Baykal, şöyle konuştu: 

"Bunun bedelini de millet ödüyor. Ama yeni bir durum var: Dost ve müttefik ülkenin siyasi başarısızlığının bedelini biz ödüyoruz. Bundan sonrası için harekatı yüzümüzün akıyla tamamlamamız, bunun için de sivil ölümlere karşı harekatı dikkatli sürdürmemiz gerekiyor.

Bir de harekatın süresini, hedeflerini iyi seçerek kayıplara yol açmadan hayırlısıyla tamamlanmasıdır. Allah, askerimizi muzaffer etsin."

HATALARIN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

Harekatın başarıyla tamamlanırsa Türkiye’nin bölgede daha belirleyici olacağı görüşünü dile getiren Baykal şöyle konuştu:

"Suriye ile ilişki dahil bölgede etkisi ve ağırlığı daha da artar. İnşallah bu iyi planlanır, siyasi ve diplomasi hatalarına sürüklenmeden bu güç bölgeyi yönlendirmeyi başarırız. Çok alınacak dersler var. Dost ve müttefik ülkenin hatalarının bedelini biz ödüyoruz."