Korkuzuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazsında ''Neden Çankaya Köşkü?..'' diye sordu ve şunları yazdı:

-Bu gündem bazılarının çok işine geliyor. Çünkü, ülkenin asıl sorunları ekonomik sıkıntılar. Ekonomik sıkıntılar konuşulmuyor, üstü örtülüyor. Karşı taraf (damat Berat Albayrak kastediliyor) bunu fırsat bilerek hamle üzerine hamle yapıyor. Berat Albayrak’ın sıkı adamı olarak bilinen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hatay’da yapılan uyuşturucu operasyonunu açıkladı. Bu onun işi mi?.. Berat Albayrak, bu tip hamlelerle “ben konuşmasam da adamlarımı böyle konuştururum” mesajları veriyor.

-Süleyman Soylu sadece AKP teşkilatında değil Türkiye’de çok sevilen ve güçlü bir lider. Arkasında tuttuğu kılıçları henüz ortaya çıkarmadı. Görevden alınması, sıradan siyasi etkilerin dışına çıkar. Böyle bir ihtimal küçük dahi olsa, gerçekleşirse, siyasette bambaşka bir Süleyman Soylu izlersiniz.

-Lale devrini yaşayanlar, son günlerine doğru geldiklerini gördüklerinden, lale devrini uzatmak için ellerinden gelenleri yapıyorlar.

★★★

Dedim ya;  sıcak, el yakan kulisleri ayıklaya ayıklaya aktarmaya çalıştım… Benim kafama takılan soru ise çok farklı;

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün akşam MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi neden Çankaya Köşkü’ne çağırarak görüştü?.. Neden Çankaya Köşkü?.. Erdoğan, daha önceleri, Bahçeli’yi defalarca sarayda ağırladı… Son zamanlarda sık sık Bahçeli’nin kimseyi sokmadığı evine gitti… Bahçeli’yi bu sefer de saraya çağırsa gelmez miydi?.. Tereddütsüz giderdi. Ya, o anda, Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde çalışıyordu da o yüzden oldu demek de pek akla yatmıyor. Çünkü, Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nden saraya geçmesi 5 dakika bile sürmez. Üstelik, cümle alemde biliyor ki; Erdoğan Çankaya Köşkü’nden hazzetmez, saraya taşındıktan sonra orada çalıştığı da pek görülmemiştir. Erdoğan, Bahçeli’yi çiftlikte kokoreç yerken görüşmeye çağırsa bile bir sorun olacağını sanmam!..

Peki ne o zaman?..

Çankaya Köşkü; parlamenter sistem demektir. Çankaya Köşkü; geride bıraktığımız parlamenter sistemimizin en büyük sembolüdür.

Önceki gün akşam, Çankaya Köşkü’nden servis edilen fotoğraflarla bir mesaj mı verilmeye çalışıldı?..

Bilgi sahibi değilim… Benim ki, sadece kuşkulu gazetecilik…

Bekleyip göreceğiz!..