Sezgin Baran Korkmaz'ın ifşa ettiği ses kaydı ile ilgili Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Veyis Ateş'in dışında bomba bir olduğunu ifade etti. Öztürk, "O kişinin para olayının içinde olup olmadığını tabii ki biz bilemeyiz." dedi

"Anlaşılıyor ki konuşmalar hep kayda alınıyor. Gazeteci, eğer konuşmayı kayda alıyorsa biliniz ki söylediklerinizde bir hata yapılmaması içindir." diye yazan Öztürk, "Yazılmak kaydıyla söylediğini inkara kalkışırsa, o zaman ses kaydı devreye giriyor, “Ama siz böyle demiştiniz. Ben de söylediklerinizi yazdım” dersiniz. Genelde teyp konuştuğumuz kişileri ürkütür. O yüzden aralarında benim de bulunduğum bazı meslektaşlarımız ses kaydı yerine not tutmayı tercih eder." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ağar'ı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden bu yana tanıdığını belirten Saygı Öztürk, "Bodrum Marinası ile ilgili olarak söylediklerini de not almıştım. Haberin yayımlanmasından bir gün sonra Ağar düzeltme yapma gereği duydu. Önüne gelene hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren İçişleri Bakanı da, Ağar'ın söyledikleri için “Saygısız bir gazetecinin çarptırmasıdır” denilmesini çok arzu etti. Mehmet Ağar, erkek adamdır ve ses kaydının olmadığını bile bile, “Saygı Öztürk söylediklerimi aynen yazdı. Kendisi namus erbabı bir gazetecidir” dedi." diye yazdı.

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, kara para akladığı iddiasıyla açılan soruşturmadan çok Habertürk TV ana haber sunucusu ve programcısı Veyis Ateş'le yaptığı telefon konuşması ile Öztürk, konuşmayı Korkmaz'ın kayda aldığı belirterek şöyle yazdı:

"O KONUŞMANIN İÇİNDE BOMBA İSİM"

"Ocak ayının ilk haftasında SBK Holding'le ilgili operasyon yapılıyordu. Korkmaz ile Veyis Ateş arasındaki konuşma da o operasyon günlerine rastlıyor. Konuşmayı, Korkmaz kayda almış.

Korkmaz, 12 dakikalık ses kaydının 3 dakikalık bölümünü meslektaşımız Sevilay Yılman'a dinletmiş. İşte 10 milyon Euro istendiğine ilişkin konuşma, o üç dakikalık bölümde geçiyor. Peki başka isim var mı? Evet var. O da konuşmanın sonuna doğru patlıyor. Çünkü, ismi geçen bomba bir isim… O kişinin para olayının içinde olup olmadığını tabii ki biz bilemeyiz.

O İSİM BİLİNİYOR

Öncelikle belirteyim, meslektaşımız Veyis Ateş, gerçek olup olmadığını henüz bilmediğimiz bir iddiayla karşı karşıya. Açıklama yapmadı. Sessizliği “Yapmıştır, o yüzden konuşmuyor” kanaatinin yaygınlaşmasına neden oldu. Sezgin Baran Korkmaz'la uğraşan “Lobi”, “Klik” olduğunu bildiğine göre, Veyis Ateş, kimin adına 10 milyon Euro istediğini de biliyor. Veyis Ateş'in, Sezgin Baran Korkmaz'ın açıklamaları sonucu kamuoyu “Namussuzluk” yapanın kim ya da kimler olduğunu da öğrenmiş olacak."

Kaynak:Milli Gazete