ABC Gazetesi’nden Serkut Bozkurt ve Ali Isıyel’in haberine göre, Korkmaz ilk ifadesinde, iş yaptığı siyasilerle ilgili bilgi vermeyi teklif etti. Ancak  ABD’li yetkililer, Korkmaz’ın bu teklifini davanın siyasi bir tarafının olmaması nedeniyle kabul etmediği öğrenildi.

Böylece  Sezgin Baran Korkmaz’ın anlaşma seçeneği önünden kaldırıldı.

ANLAŞMANIN TEK YOLU PARA İADESİ

Ancak ABD’li yetkililer, ABD’de mahkemeye çıktığında kendisini ifade edebileceğini ve Korkmaz’ın bütün parayı iade etmesi halinde de anlaşma sağlanabileceği ifade ediliyor.

İddialara göre, Sezgin Baran Korkmaz’ın sadece bayramlarda emniyet müdürlerine dağıttığı rüşvet 3 milyon doları buluyor. ABD’deki yargılamada bu paraları nereye harcadığı sorulduğunda Korkmaz’ın bunun hesabını vermesi gerekecek. 

Özellikle İstanbul Emniyeti'nin içinde Korkmaz’dan büyük rüşvetler alındığı iddia ediliyor. Bu rüşvetlerin içinde saat, bileklik, kolye gibi hediyeler bulunuyor. Korkmaz’ın ‘çok sevdiği’ gazetecilere ise altın kalem hediye ettiği iddia ediliyor.

İADE ÖNCELİĞİ ABD’DE

Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesinde öncelik ise ABD’ye ait; çünkü Türkiye, ikinci sırada talep eden ülke.

Türkiye 20 Haziran itibarıyla henüz Avusturya makamlarına iade talebinde bulunmadı. Bu nedenle Korkmaz’ın yargılanmasının ABD’de gerçekleşmesi bekleniyor.