İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, bir konferansta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerde bulunması dikkat çekti.

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasını eleştiren Ağıralioğlu, "Ülkede yetişmiş onca adam varken, memleketin içerisinde ekonomiyi bilen ve size sadık olabilecek onca ekonomist varken damadınızı bakan yapmanızdan devleti yönetemeyeceğiniz belli" diye ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın seçim çalışmaları için gittiği illerde vatandaşlara çay poşetleri attığını hatırlatan Ağıralioğlu, "Otobüsten aşağı çay atarsan kendi seçmenleriniz memnun olur, otobüsten aşağı damadı atarsan bütün memleket memnun olur" ifadelerini dile getirdi.

AĞIRALİOĞLU'NUN SÖZLERİ OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ'NİN NÜKTESİNİ HATIRLATTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a dair sarf ettiği sözler, eski Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü ile eski milletvekillerinden Osman Yüksel Serdengeçti arasında geçtiği belirtilen olayı hatırlatması ilgi uyandırdı.

İsmet İnönü ile birlikte uçak seyahati gerçekleştiren Osman Yüksel Serdengeçti, İnönü'nün isteğine nükteli bir cevap vermiş ve İnönü'yü güldürmeyi başaran bir siyasetçi olarak tarihe geçti.

Eski Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü ile eski milletvekillerinden Osman Yüksel Serdengeçti arasında geçen olay şu şekilde geçmişte yaşanmış tarihi ve siyaasi bir olay;

İnönü'nün bir yurt dışı seyahatinde uçakta Osman Yüksel Serdengeçti de bulunmaktadır. Bunu öğrenen İsmet İnönü, Serdengeçti'ye takılmak için torununu çağırıp Serdengeçti'yi tarif ederek, Serdengeçti'den aşağıya biraz para atıp birkaç fakiri sevindirmesini istediğini söyler torununa. Sonra da, "Git Osman amcana aynen söyle bunu." der. Çocuk Osman Yüksel Serdengeçti'ye gider ve dedesi İnönü'nün isteğini söyler. Osman Yüksel Serdengeçti gülerek cevabı yapıştırır, "Evladım, ben aşağıya biraz para atsam birkaç fakir sevinir ama aşağı dedeni atarsak bütün fakirler sevinir." Bunu duyan İnönü gülme krizine girer.