Abdüllatif Şener, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetçi olarak camide siyaset yapmasına tepki gösteren Şener "Sayın Erdoğan'da bir siyasetçi olarak Cuma namazından sonra cemaate konuştu. Bunun saki İslami bir mücadele olduğunu anlatmaya kalktı. Kardeşim sen neyden bahsediyorsun. Allah'ın kitabındaki ayetleri kendi heva ve hevesleri yönünde yorumlama ve insanları onunla kandırma hakkını sana kim veriyor. Senin böyle bir yetkin mi var? Sonra sen Türkiye'de bir partinin genel başkanısın camide siyaset yapmaya hakkın mı var? Öyle bir hakka da sahip değilsin" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siyonizme ve emperyalizme hizmet ettiğini belirten Şener, "Hele hele Fetih Sûresinden ayetler okuyarak emperyalizme hizmet eden, Ortadoğu'da Siyonist emelleri gerçekleştiren tavrı, dinin bir gereğiymiş din adına da desteklenmesi gereken bir politikaymış diye anlatmaya kalkmak, Allah'a da iftiradır dine de iftiradır. Böyle bir yol böyle bir usul olamaz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ortadoğu politikalarının bölgeyi kan gölüne çevirdiğine yönelik açıklamalarıyla da dikkat çeken Şener, "Bakıyorsunuz her taraf kan gölü. Irz, namus, şeref, haysiyet, din, iman kalmadı. Sayın Erdoğan'ın 2011 yılından beri izlenen politikalar yüzünden ne can güvenliği kalmıştır Ortadoğu'da ne mal güvenliği kalmıştır ne ırz namus güvenliği kalmıştır ne de İslam'ın asaleti kalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete