Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski AKP Milletvekilleriyle vefa toplantısı düzenleyeceğini yazdı. Selvi’nin yazısıyla ilgili TELE1’e konuşan CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, “Tekme tokat kapıya koyup, güven tazeleyelim deyip bir araya geliyorlar. Dağılınca da yine aynı noktadalar” diye konuştu.

Abdulkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski AKP Milletvekilleri, parti çalışanları, kadın kolları yöneticileri ve gençlik kollarında önceden görev yapmış isimlerle bir araya gelerek vefa toplantısı düzenleyeceğini yazdı. Yazısında “Cumhurbaşkanı Erdoğan ailenin büyüğü olarak AK Partilileri bir araya getirmek üzere harekete geçiyor” ifadelerini kullanan Selvi, Erdoğan’ın “Bizim kendi arkadaşlarımıza sahip çıkmamız lazım. Vefa toplantılarına başlayacağım. Kendi hafızamıza ağırlık vereceğim” dediğini belirtti. Konuyla ilgili TELE1’e konuşan CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, ” Listeye koymadığı harcadığı milletvekillerinin dışarda muhalefet yapmamaları için Erdoğan bu tür toplantılar yapıyor” dedi.

“BU YÖNTEM HER SEFERİNDE BAŞARISIZ OLMUŞTUR”

Erdoğan’ın bu tür toplantıları sürekli düzenlediğini belirten Şener, ” Bu kırgın küskün insanların düşüncelerini duygularını değiştirmeye yetecek bir hadise değil. Almışsınız rencide etmişsiniz, kapıya koymuşsunuz. Sonra da hadi beraber bir toplanalım deyip eski kırdığı insanların gönlünü alma girişimlerinde bulunmuşsunuz. Her seferinde de başarısız olmuşsunuz” diye konuştu.

Yapılan toplantıların her seferinde aynı sonucu verdiğini kaydeden Şener, “Bir taraftan tekme tokat dışarı atıyorlar. Bir taraftan da arada bir toplanalım da güven tazeleyelim diyorlar. Görüntüyü veriyor ama dağıldıktan sonra yine aynı noktadalar” dedi.

“PARTİ YÖNECİLİERİ BİNALARA GİREMİYOR”

Şener, AKP içinde rahatsız büyük bir kitlenin olduğunu söyledi. Şener, “Dışarda kalmış, bir il yönetiminde bulup da değiştirilen insanlar, o binadan içeri dahi giremiyor. Huzursuz rahatsız büyük bir kitle var. Verdiği emeklere rağmen kendisinin dışlanıp kapı dışarı edildiğine inanan büyük bir kitle var” ifadelerini kullandı.

Şener daha önce yapılan toplantılara kendisinin çağırılmadığını gitmeyeceğini bildikleri için bu toplantılara da çağırılmayacağını belirtti.