AKP'den ayrılarak yeni parti kurmaya hazırlana ekipten Selçuk Özdağ, verdiği son röportajda "FETÖ'nün siyasi ayağı"na ilişkin "FETÖ'nün siyaset değil, siyasetçi ayağı vardır" dedi.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın "KHK bir faciadır, özür diliyorum" cümlelerinin tartışılmasına ilişkin de konuşan Selçuk Özdağ, "Bence sayın Bülent Arınç maksadını tam olarak ifade edemedi, birileri de bu cümleleri istismar etti. Özne kesinlikle mağduriyetler değil, 15 Temmuz darbe girişimidir. Fetullah Gülen ve örgütü darbeye tevessül etmemiş olsaydı mağduriyetler yaşanmayacaktı. FETÖ ile iltisakı olan herkese hukuk çerçevesinde eşit davranılmalıdır. O dönem KHK ile iş akitleri feshedilenlere hukuk yolu açık olmalıydı. Haksız uygulamalar yapılırsa Türkiye AİHM nezdinde çok ciddi sıkıntılar yaşar." diye konuştu.

"BANKASYA'DAN KREDİ ÇEKTİM"

15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonunda "Bank Asya'dan kredi çektim. Milletvekili değil de akademisyen olsaydım beni cezaevine koyabilirdiniz. Kriterleri yeniden gözden geçirin." dediğini aktaran Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bilerek veya bilmeyerek milyonlarca insanın egemen güçlerin istihbaratına hizmet ettiğini kaydeden Özdağ, "Bilerek hizmet edenler haindir! Bilmeyerek hizmet edenler gaflet ve delalet içindedir! Pişmanlık duyarak devlete ve yargıya bildiklerini mutlaka anlatmalıdırlar. Şamil Tayyar, Bülent Arınç'a yönelik attığı tweet ile rol çalmış, durumdan vazife çıkarmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı bu şekilde düşünseydi Bülent Arınç'ın yüksek istişare kurulundan istifasını isterdi. FETÖ'nün siyaset değil, siyasetçi ayağı vardır."

"3. BLOK OLUŞMALI"

"Türkiye'de yeni bir blok oluşmasında fayda var" diye konuşan Özdağ, "Cumhur ve Millet ittifakı karşılıklı korku siyaseti yürütüyorlar. 3. bir blok oluşmalı, kamuoyunun karşısına çıkmalıdır. Meral Akşener'i seçime sokmamak için uğraşanlar benzer bir girişimi sayın Davutoğlu için yapabilir. Eğer bir baskın seçim olursa buna hazırlıklıyız. Birileri Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir. Tamamı AKP'den olmak üzere mecliste grup kuracak gücümüz şu anda var. Millet çabamızı takdir eder, sandıkta teveccüh gösterir diye düşünüyorum." dedi.