Türkiye’nin ürettiği İHA ve SİHA’ların gösterdiği başarı uluslararası arenada tartışılmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a karşı kazandığı zaferde de pay sahibi olduğu savunulan araçlarla ilgili Kanada’dan yeni karar geldi.

Geçen yıl ekim ayında İHA ve SİHA’ların Dağlık Karabağ’da kullanıldığı iddialarını araştırmak için askeri teknoloji ihracatına ara verilmişti. Araştırmasını tamamlayan Kanada, insansız hava aracı üretimi kapsamındaki askeri teknoloji ihracatı iznini iptal etme kararı aldı.

Kararın ardından Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar dikkat çeken açıklamada bulundu.

Libya ve Azerbaycan'daki başarı sonrasında dünya basınında da övgü ile söz edilen Türk SİHA'larıyla ilgili Selçuk Bayraktar “Kameranın yerlisini ASELSAN yıllar önce yaptı. Gayet başarılı görüyor, işaretliyor, yurt içi hatta yurt dışına dahi ihraç edildi. Ambargo sanki yeniymiş gibi sevinenlere söylüyorum; Yine de Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz...” ifadelerini kullandı.

İşte o mesaj:

SELÇUK BAYRAKTAR'A KARABAĞ NİŞANI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ zaferinde büyük rol oynayan SİHA'ların mimarı Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a "Karabağ Nişanı" vermişti.