Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gündeme getirdiği iddialara yanıt olarak sosyal medya hesabından Erdal Aras ve Süleyman Soylu'nun fotoğraflarını paylaştı.

Sedat Peker bugün YouTube kanalından altıncı videosunu yayınladıktan sonra, twitter hesabından da bir paylaşımda bulundu.

Peker,  Süleyman Soylu'nun Demokrat Parti dönemine ilişkin gündeme getirdiği iddialara Soylu'nun verdiği yanıta gönderme yaparak, Soylu ile Erdal Aras'ın bir fotoğrafını paylaşarak, "Benim eski sağ kolum olan Erdal Aras bey ve süslü sülümanın demokrat parti genel başkanlığı kazanma sevinçleri..." ifadesini kullandı.

ResimPEKER, KONGRELERDE ADAMLARIM GÖREV YAPTI DEMİŞTİ
Peker, Soylu'nun Demokrat Parti döneminde kongrelere alınması için adamlarının görev yaptığı yönünde iddiada bulunmuştu. Soylu ise, "Biz Demokrat Parti kongrelerine kimlerle gittiğimi iyi bilirim. Demokrat Parti'de bu şekilde adamı içeri sokmazlar. Orayı gazino zannettiler" diye yanıt vermişti.

"ERDAL DAĞITTI PARALARI HERKESE"
Bakan Soylu'nun DP Genel Başkanlığı'na seçilirken kendisinin "sağ kolu" olan Erdal Aras'ı Sancaktepe Belediye Başkan adayı yaptığını iddia eden Peker, "Genel Başkan seçileceğin zaman paraları ben yolladım, Erdal dağıttı paraları herkese. 14 oyla seçimi kazandın. Erdal Aras'ı DYP MKYK üyesi ve Sancaktepe Belediyesi Genel Başkan adayı yaptın. 'Erdal Baba' diyordun benim adamıma. O zaman ben de senin deden oluyorum, hiyerarşide onun üstüyüm" demişti.

DP GENEL BAŞKANI SEÇİLMESİ
Doğru Yol Partisinin 2007 genel seçimleri öncesinde Anavatan Partisiyle birleşme çabaları esnasında Demokrat Parti (DP) ismini alarak seçime gerdi. DP'in baraj altında kalması sonrasında Mehmet Ağar istifa etti ve yapılan olağanüstü genel kurulun üçüncü turunda Soylu, geçerli 800 oyun 529'unu alarak genel başkanlığa seçildi. Soylu, 15 Kasım 2008'de gerçekleştirilen Nevval Sevindi ve Refaiddin Şahin'in de aday olduğu DP 9. Olağan Kongresi'nde 993 oy geçerli oyun 922'sini alarak genel başkanlığa yeniden seçildi.

Kaynak: Karar