Sedat Peker'in eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Milletvekili  Tolga Ağar hakkında yaptığı suçlamalar karşısında şuana kadar savcılık birimlerinin hâlâ harekete geçmemesi dikkat çekiyor.

Peker'in Yeldana Kaharman isimli Kazak uyruklu bir kadının jandarmaya giderek eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar hakkında şikayetçi olduğunu ardından Yeldana Kaharman'ın öldürüldüğüne dair iddiada bulunması aynı zamanda bir suç duyurusu niteliği taşıyor.

Kamuoyunda başta medya olmak üzere çeşitli çevrelerden söz konusu iddialarla ilgili savcılık makamının harekete geçmesi gerektiği sürekli dillendiriliyor.

Özellikle sosyal medya kullancıları da Sedat Peker'in iddiaları hakkında savcılığın neden hâlâ harekete geçmediğini merak ederken ülkenin hukuk ve emniyet birimlerinden ciddi bir açıklama gelmemesi de dikkat çekiyor.

AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın dokunulmazlılığın olması da yaşanan olaylar kapsamında önemli bir detay olarak yer alırken başta AKP olmak üzere Meclis'teki siyasi partilerden de herhangi bir ciddi açıklama gelmedi.

Kamuoyunda Sedat Peker'in vahim iddialarının aydınlatılması gerektiği beklentisi artarken hukuk birimlerinin gerekli soruşturma için adım atmaması tepkilere neden oluyor.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİLİ

Sosyal medyadan AKP Milletvekili Tolga Ağar'a tepki gösterildi. Binlerce kullanıcı ortaya çıkan iddialar hakkında hukuk vurgusu yaptı.

Twitter'dan konuya dair çok sayıda yorum yapılırken bazı kullanıcılar iddialara şu şekilde tepki gösterdi:

"Burak Yıldırım isimli kullanıcı: Sedat Peker yaptığı açıklamada “Mehmet Ağar'ın oğlunu tecavüzden şikayet eden kadın ertesi gün ölü bulundu." demiş. Mehmet Ağar’ın oğlu mevcut AKP Milletvekili Tolga Ağar. Şu anlatılanların doğru olup olmadığı araştıracak bir tane savcı yok mu ülkede? Türkiye nereye gidiyor..."

Başka bir kulanıcı ise: "Nadira Kadirova, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde ölü bulundu, soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Gazeteci Yeldana Kaharman'a Tolga Ağar tecavüz etti, kız şikayetçi olunca ertesi gün ölü bulundu. Olayın üstü kapatıldı, medya susturuldu."

Abdullah Naci: "Sedat Peker'in Mehmet Ağar, Tolga Ağar ve Pelikancılarla ilgili iddiaları insanın kanını donduruyor. Yok mu koca ülkede bunları soruşturacak bir savcı? Bir siyasetçinin elini arkasına bağlayarak dolaşmasından daha mı küçük meseleler bunlar?"

Kaynak: Milli Gazete