Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube üzerinden yayınladığı videoların 7. bölümünde, bir dönemin faili meçhul cinayetleriyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı, gazeteci Uğur Mumcu ve Kürt iş insanlarının derin devlet tarafından öldürüldüğünü öne süren Peker, Mehmet Ağar ismini ortaya attı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye'nin gündemini belirleyen açıklamaların yer aldığı videolarına 7. bölümü de ekledi.

Pazar sabahı "Hayata korkusuzca bakanlar, ölümden de korkmazlar" başlığı ile yayınlanan yedinci videosunda Peker'in ortaya attığı en önemli iddialardan biri, gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayetinde Mehmet Ağar'ın parmağı olduğuna yönelik iddia oldu.

Son Dakika: Sedat Peker Sabırsızlıkla Beklenen 7. Videosunu Yayınladı - Meridyen Haber https://www.meridyenhaber.com/guncel/son-dakika-sedat-peker-sabirsizlikla-beklenen-7-videosunu-yayinladi-h57884.html

'ŞEHİT OLDUĞUNDA YANINA İLK GELEN KİŞİ KİM?'

Peker konuyla ilgili olarak, "Uğur Mumcu bence şehittir. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur ve silah ticareti. Şehit olduğunda yanına ilk gelen kim? Mehmet Ağar. Katil hep ilk gelir. Ve eşine diyor ki: Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağıya iner" ifadelerini kullandı.

aytunc-erkin-sozcu-12ugur.jpg
Uğur Mumcu

KUTLU ADALI NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesi ile ilgili de konuşan Peker, şunları kaydetti:

"1996 yılında Kutlu Adalı'nın öldürülmesini anlatacağım. Eskiden Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz. Korkut abinin odası, Ağar'ın odasının yanında. Genciz, vatanseveriz. Genelde iş adamlarını gönderiyorlar bana. Bana dediler ki; Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Yunan'a satmak istiyor. İki tane profesyonel adam ver. Ben de 'Abi, sana kendi öz kardeşimi vereceğim' dedim. Biletlerden bakabilirler. Korkut Eken, Atilla Peker bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Meğer adam bugünlere hazırlanmış, Kıbrıs'ı falan sattığı yok ama bizi kendi insanımıza düşman ettiler.

Bunlar bir şey yapamadan döndüler ama daha sonra Eken'in adamları Adalı'yı öldürmüş. Daha sonra Korkut abiyle karşılaştık. Korkut abi 'O iş halloldu' dedi. Atilla Peker kanser oldu, evde yatıyor. Namuslu adamdır doğruları anlatır. Biladerim korkmaz doğruları anlatır; öldürseydi öldürdü derdim. Zaman aşımına girdi zaten. Meğer adam Denktaş'ın mücadele arkadaşıymış. Karısının mücadelesini hep uzaktan izledim. Bana diyorlar ki; bu zamana kadar neden anlatmadı? Siz her gördüğünüzü anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Şimdi anlatacağım."

kutlu-adali-yarin-aksam-anilacak-fe7cf.jpg
Kutlu Adalı

'MEHMET AĞAR İLE SAVAŞ BULDAN İYİ ARKADAŞTI'

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile 1994'te öldürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan'ın arkadaş olduğunu belirten Peker, Ağar ile ilgili iddialarını sürdürdü:

"Mehmet Ağar'ın Emniyet Müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları; Behçet Cantürk, Hüseyin Başbaşin ve Savaş Buldan. Bütün bu iş adamları onun arkadaşı. Kürt iş adamı diyorlar ya hepsi uyuşturucu işi yapıyordu. Ağar hepsinden para aldı. Çünkü adamın Cumhurbaşkanı olmak hayali vardı. Geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Kurulu'ndan 'Devlet bu tip adamları temizler' diye sözlü bir karar çıkartırdı.

'PKK'YA YARDIM EDİYOR DİYE TEHDİT ETTİRDİLER'

Bana işadamını arattırıyorlardı PKK ile iş yapıyor diye. 'Abi, bu adam nasıl PKK'lı olur Çorumlu' diyorum. Ya iş yapıyormuş deyip bana adamı arattırıyorlardı. Sonra adam, bunun yanına gidiyor Bond çanta ile neler neler…"