CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında konuşuyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Adana, İstanbul ve Ankara da dahil pek çok belediyeyi kazanan CHP'nin başarısının olumlu bir dil kullanmalarına bağladı. Belediye başkanlarına, "Önünüze gelen imzasız bütün dilekçeleri hiç bakmadan çöpe atın" diyerek seslenen Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce 'dikkat edilmesi gerekenler' diyerek sıraladıkları 11 maddeyi hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Önünüzdeki 5 yıllık zaman dilimi rüzgâr gibi geçer" diye ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

Bunlar günlük hayatımızda sıradan ama bir belediye başkanı tarafından yapıldığında önemli olan işlerdir. Bir belediye başkanının kahveye gidip kahvecinin ikram ettiği çayı içmesi, sizin için sıradan bir olay olabilir.Ama o kahvehane için olağanüstü bir olaydır. Sizi anlatacaktır başkanlarına. O açıdan güven vermek sizin elinizde. Siz çalıştığınız sürece göreceksiniz ki toplumun her kesiminde son derece samimi ilişkiler kuracaksınız.

Söylememiz sürekli olumlu olmalı. Bir belediye başkanı negatif bir dil kullanmamalı. Bu çok önemli. Biz bu seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız olumlu dile bağlıyoruz.

"Önünüzdeki 5 yıllık zaman dilimi rüzgâr gibi geçer"

Yolsuzluk varsa bunun üzerine gideceksiniz. Ama kim gidecek? Bu işin uzmanı gidecek. İntikam alma duygusuyla değil gerçekleri ortaya çıkarmak amacıyla gidecek. Bu sizi yüceltir. Kul hakkı yemenin ne kadar yanlış olduğunu, buna izin vermeyeceğinizi gösterin. Önünüze belki binlerce ihbar dilekçesi gelecek. Bunların yüzde 90'ı da imzasız olacak. İmzasız bütün dilekçeleri hiç bakmadan çöpe atın. Bu tür işlerle uğraşmayacaksınız. Önünüzdeki 5 yıllık zaman dilimi rüzgâr gibi geçer.,

Dini ve milli bayramlarda toplu taşıma ücretsiz olacak. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmak en temel ilkelerinizden biri olmalı. Bu temel ilkeleri yazı servisine göndermedik direkt size gönderdik. Ayda bir alıp okuyun, göz gezdirin. 

"Çocukları kazanırsanız tüm aileyi kazanırsınız"

Gençleri kazanmak çok önemli. Gençlerin sporla buluşması lazım. Sinemayla, kültürle, kütüphaneyle buluşması lazım. Arkadaşları arasında turnuvalarda yarışması lazım. Tüm anne ve babaların çocukların başarısını izlemesi lazım. Çocukları kazanırsanız tüm aileyi kazanırsınız. Hepimiz çocukları için çalışıyoruz. Çocuk ne derse ailede o. Belediye başkanları da çocuklar için ne gerekiyorsa yapacak. Okul servisleri yapacak. Servis şoförleriyle oturup anlaşacaklar. Gerekirse belediye verecek parasını. 

"Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar"

Siz dediniz ki bütün geçersiz oyları sayacağım, eyvallah. 39 ilçede bütün geçersiz oylar sayıldı. Sonuç değişti mi yetmedi. 6 ilçede günlerdir sandıklar sayıldı. Sonuç değişti mi, değişmedi. Yine itiraz geldi; efendim 39 ilçede bütün oylar sayılsın. YSK dedi ki sondajlama yöntemiyle 57 sandığı yeniden sayacağım. Sonu; yine değişmedi. Ne yapmak istiyor YSK. Kısıtlılar, mahkumlar oy kullanmış. Bu itirazı yapanlar daha önce neden itiraz etmediler. Neden tutanaklar oylar sayılırken şerh koymadılar. Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Seçimi iptal ettirmek için her türlü kumpası yapıyorlar. Bu şikâyetlerin sonu bitmezse ne olacak?"