İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a   "Benim için dedi ya, ‘kaçacak deliği yok…' ben kaçmıyorum, buradayım" dedi. Erdoğan, Elazığ mitinginde, Akşener'in "Cumhurbaşkanı'nın teröristler dediği Denizlililer" ve "Cumhurbaşkanı'nın terörist dediği efeler" sözleriyle ilgili olarak "Hanımefendi'nin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak" demesi dikkat çekmişti.

Trabzon'da düzenlenen mitingde konuşan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diye konuştu.

"Seçimler arkadaşların koltuklarının bekasına döndü"

"Bu seçimler arkadaşların koltuklarının bekasına döndü" diyen Akşener, "Biz CHP ile bir ittifak kurduk, adımız istediği kadar inkar etsin terörist, illet, zillet oldu. İllet hastalıklı insan, zillet, aşağılık insan demek. CHP, MHP ve Saadet Partisi’ne oy veren 18 milyon kişiye bunları inkar etseniz de söylüyorsunuz. Ben bir Karadeniz gelini olarak ne kafamı eğebilirim ne de dilimi tutabilirim. Sayın Erdoğan'a ‘alçak, şerefsiz' dendi" diye ifade etti.

Bugüne kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında incitici tek söz etmediğini söyleyen Akşener, " Ama beni mahkemeye verdi. Versen ne olur? Hepsi can baş üstüne. Önce parayla korkuttu. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan 2,5 milyon almış. Benim param olmadığını biliyor. Ama gittiğimiz her yerde ‘abla sen konuş, biz öderiz' diyorlar. Allah'ın ve milletimin dışında baş eğeceğim bir yer yoktur" diye konuştu.

"Ekonomi konuşulmasın isteniyor"

Yerel seçimlere giderken ekonomi konuşulmasın diye milletin bölünmeye çalışıldığını ifade eden Akşener konuşmasına şöyle devam etti: Yanıyor mutfak. Varlık kuyrukları var, 3 kilo patates almak için 3 saat dikiliyorsunuz. Mehdi eker 126 yıl sonra Fransa'dan madalya aldı. Sonra anlaşıldı ki, Fransa'dan et ve tarım ihracatı yüzde 1500 artmış… Fındık 11-12 lira arasında satıldı ondan sonra fiyat verdiler. Fındık göçü önler, Karadeniz'i elinde tutar. Fındık ekonomidir, iştir, istihdamdır. Neden Türkiye'nin dünya üzerinde tekel olduğu fındık ile bu oyun oynanıyor. En yakınları Berlusconi’nin çikolata fabrikalarının danışmanı da ondan. Trabzon gibi bir şehir göç alması lazımken göç veriyor. Sayın Erdoğan bak ben doğruları söylüyorum. Fındığa 5 dolar ver dolara bağla ve dünya mecburen satın alacak göreceksiniz. Sen bu iradeyi ortaya koy. Ama Berlusconi kardeşinden, yanındaki insanların rant sağlamasından vazgeçemiyorsun. Hani diyorsun ya dünya 5'ten büyüktür. Fındık üreticisi de 5 hırsızdan büyüktür."

"Kaçmıyorum buradayım"

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ mitinginde kendisiyle ilgili sözlerine "Benim için dedi ya, ‘kaçacak deliği yok…' ben kaçmıyorum buradayım. Ben huzurunuzda diyorum ki, üç aylık emekli maaşımı ben bağışlayacağım Tank Palet Fabrikası için. Hadi o uçağı sat..” yanıtını vermesi dikkat çekti.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ mitinginde yaptığı konuşmada, CHP ve İYİ Parti'nin Denizli'de düzenlediği ortak mitinge değinerek şöyle konuşmaya devam etti;

"Millete projelerini, eserlerini, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmak yerine bize ve halkımıza bühtan ediyorlar. Denizlili kardeşlerimizi, 'Cumhurbaşkanı'nın teröristler dediği Denizlililer' diyerek, selamlıyor. Ertesi gün tezgahı Aydın'da 'Cumhurbaşkanı'nın terörist dediği efeler' diyerek, devam ettiriyor. Anlaşılan bu mızıkacılar önümüzdeki 21 gün boyunca gittikleri her şehri, her ilçeyi her bir vatandaşımızı 'teröristler' diye selamlayacaklar. Şaka bahanesiyle önlerine çıkan herkese terörist damgası vurmaya, benim milletime hakarete devam edecekler. Aydınlı efelere, Maraşlı edelere, Karadenizli uşaklara, Erzurumlu dadaşlara eğlence olsun diye 'terörist' denmez. Bunun adı şaka değil, komiklik değil. Olsa olsa hadsizliktir, edepsizliktir. Hanımefendi'nin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak.'' demesi dikkat çekti.