Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bazı din görevlilerinin 3 ila 5 bin dolara ‘Peygamberin soyundan geldiği’ iddiasıyla sahte ‘Seyit’lik belgesi şeceresi düzenlediğini yazdı.

Saygı Öztürk, “3 bin dolara ‘Peygamberimizin soyundandır’ şeceresi” başlıklı köşe yazısında bazı din görevlilerinin 3-5 bin dolara ‘Peygamberin soyundan geldiği’ iddiasıyla sahte ‘Seyit’lik belgesi şeceresi düzenlediği iddiasını gündeme getirdi. İddiaya göre, söz konusu belgeyi Mısır’dan almak isteyenlerin ise 50 bin dolar ödediğini, bu doğrultuda daha kapsamlı belge alabildiğini kaydetti.

Öztürk’ün yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Şanlıurfa’da bazı din görevlileri 3 bin 5 bin dolara Peygamberimizin soyundan geldiğine ilişkin sahte ‘Seyit’lik belgesi şeceresi düzenliyor. Mısır’dan bu belgeyi alanların faturası ise daha kabarık. 50 bin dolara daha kapsamlı Peygamber soyundan geldiğine ilişkin şecere hazırlanıyor. Seyyidler ve Şerifler Kültür Araştırma Derneği Başkanı Hüseyin Zerraki, “Sahte, 10 binden fazla seyit var. Gerçek seyidlerin kaydı İstanbul Müftülüğü arşivindedir” diyor ve sahte şeyhlere, seyidlere “Dikkat” diyor.”

“ALİ EDİZER’İN DOKTORLUK YAPMAYACAĞI DOĞRU DEĞİL”

Öztürk, yazısında ayrıca Menzil tarikatına yakın olduğu ortaya çıkan ve erkeklere “Boşanmayın, ikinci eş alın” diyerek Medeni Kanunun kaldırılmasını istemesiyle tepki çeken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer’in açıklamalarının ardından görevinden alındıktan sonra doktorluğunun da sonlandırıldığının ‘yalan’ olduğunu yazdı.

Açığa almanın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla yapıldığı belirtiliyor. “Yapılan açıklamalarda, bu kişinin doktorluk mesleğinin de sonlandırıldığı söylendi. Ama bu gerçek değil. Çünkü, Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir yetkisi yok. Sözleşme feshi, başhekim yardımcılığı için. Güdül’e ise pratisyen doktor olarak 657 Devlet Memurları Kanunu’na göre atandı. Orada, yönetici değil, doktor olarak görev yapacak” diye yazan Öztürk’ün yazısında, Ali Edizer’e ilişkin kısım ise şöyle:

“Menzil Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen ve çirkin mesajları nedeniyle GATA’daki görevinden alınan Ali Edizer’in doktorluk mesleğinin sonlandırıldığı söylenmişti. Bu doğru değil. Soruşturma bitene kadar doktorluk yapacak…

Doktor olarak çalışıp çalışmayacağına Yüksek Sağlık Şurası karar verir. Bunun için önce Sağlık Bakanlığı’nın kişi hakkında soruşturma sonucu C. Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması, savcılığın da iddiaları yeterli bulması durumunda iddianame düzenleyip dava açması gerekiyor.

Dava açılırsa, mahkeme bu konuda Yüksek Sağlık Şurası’ndan kişinin mesleki yetersizliğinin kanıtlarla ortaya koymasını ister. Şuranın görüşü dikkate alınıp kişinin mesleğini yapıp yapamayacağına mahkeme karar verir. Bununla ya yetinilmez. Doktorun karara itiraz hakkı da var. Yani, “Doktorluktan alındı” yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını biliniz. Yani, Ali Edizer halen doktor. İlginç bir bilgi daha aktarayım: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Dr. Ali Edizer’in, Menzilci olduğu bilinen Dr. M. B. tarafından “FETÖ üyesi” diye şikayet edildi, Edizer’in bilgisine başvuruldu ve bu iddianın doğru olmadığı sonucuna varıldı.

Dr. Ali Edizer’in değişimine en çok onu yakından tanıyanlar şaşırdı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenciliği döneminde “Reis” olarak bilinirdi. Bazen, yüksek makam ve mevki elde edebilmek için insanlar değişebiliyor. Bunun çok somut örnekleri de Sağlık Bakanlığı’nda yaşandı. Yakın döneme kadar “Menzilci” olduğu bilinen bürokratlar, bakan değişikliğinden sonra görevlerinde kalabilmek için ‘Menzilci olmadıklarına dair Kuran-ı Kerim’e el bastıkları’nı öğreniyorum. Bu yolla makamını koruyanlar da oldu. Dr. Ali Ediz’i, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı’na, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Müsteşar Eyüp Gümüş döneminde atandığını öğreniyorum. Gülhane’de sözleşmesinin uzatılması da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca döneminde gerçekleşti.”

Resim