Gazeteci/yazar  Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''Evet; CHP lideri kapıdan dönmez!'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş, CHP liderinin devlet kurumlarına yaptığı ziyaretlerde karşı karşıya kaldığı muamelenin seçmen nezdindeki geri dönüşlerinin olumsuz olduğunu belirtip, ''CHP lideri, partisinin ağırlığını ortaya koyar; ilgili bakanları makamına getirtir ve brifing verdirtir.'' değerlendirmesinde bulundu.

İktidarın Kılıçdaroğlu'nun  Merkez Bankası ziyaretinin ardından ilk şaşkınlığı üzerinden atıp  TÜİK’e,  MEB’e ve ESK’ya giriş yapmasına izin vermediğini hatırlatan ve bu görüntünün oluşmasını doğru bulmadığını belirten Yarkadaş, ''Bunu söylediğimiz için kızıyor ve bize ‘entel’ diyorsunuz ama gerçek de bu ne yazık ki…'' ifadesini kullandı.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Sayın Kılıçdaroğlu, size saygımı bilirsiniz.

Belki yine kızacaksınız ama bu gerçekleri söylemek benim tarihsel görevim……

Merkez Bankası’na gitmeniz, “şok etkisi oluşturan” ve toplumu sarsan bir eylemdi. Destek de buldu. Talebiniz haklı ve yerindeydi. Ancak iktidar ilk şaşkınlığını üzerinden attı ve taktik değiştirdi. Sizi TÜİK’e, MEB’e ve ESK’ya sokmadı. Kısacası, CHP lideri kapıdan eli boş döndürüldü. Verdiğiniz mesajlar yerine, içeri girememiş olmanız konuşuldu.

CHP lideri kapıdan dönmez; o kapıyı yıkar geçer!

Bunu söylediğimiz için kızıyor ve bize ‘entel’ diyorsunuz ama gerçek de bu ne yazık ki…

Sonuç alınamayan, istenilenin tersi sonuçlar doğuran ve etkisini yitirmiş bir politikada ısrar etmenin, size de seçmene de bir faydası yoktur.

CHP lideri, partisinin ağırlığını ortaya koyar; ilgili bakanları makamına getirtir ve brifing verdirtir.

Seçmenin sizden beklediği budur……

Saygılarımla……