AKP'li Savcı Sayan'ın paralel dünyası CNN Türk'te ortaya çıktı... FETÖ kumpası Ergenekon'un sanığı Cemal Temizöz'ü 2010'da cezaevinden çıkarttı, Kemal Kılıçdaroğlu ile otelde görüştürdü. Asit kuyularından; çilingir sofrasına, Danıştay üyelerinden; yabancılara kadar her şeyi kattı. Sayan olayı anlatırken 'Binali Yıldırım ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da görüştüğü' iddiası da dillendirildi. Bu bir "Türkiye'de her şey olursunuz ama rezil olamazsınız" haberidir.

Ağrı Belediye Başkanı AKP'li Savcı SayanCNN Türk’te katıldığı canlı yayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP lideri Deniz Baykal ve FETÖ kumpası Ergenekon'un mağduru Cemal Temizöz hakkında bazı iddialarda bulundu. 

Deniz Baykal’a kaset kumpasının ortaya çıkmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini otelde görüşmeye çağırdığını öne süren Savcı SayanCemal Temizöz'ün de orada olduğunu iddia etti. 

O TARİHTE CEZAEVİNDE

Savcı Sayan'ın tutarsız açıklamaları üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Tuncay Özkan yayında cevap hakkını kullandı. Emekli Albay Cemal Temizöz'ün o tarihte cezaevinde olduğunun da altını çizen Tuncay Özkan şunları kaydetti:  

"Savcı Sayan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dile getirdikleri iftiradır. Kendisi hukuk önünde hesap verecektir. iftiralarından biri de Emekli Albay Cemal Temizöz'le ilgili anlatımlarıdır. Temizöz 25 Mart 2019'da tutuklanmıştır. Savcı Sayan '2010 yılında Kılıçdaroğlu ile gördüm' diyor. Temizöz 2014'e kadar cezaevindedir. Savcı Sayan yalancıdır."TEMİZÖZ'DEN ODATV'YE AÇIKLAMA

Odatv'de yerlan iddialara göre,  Savcı Sayan'ın açıklamalarının ardından FETÖ kumpası mağduru emekli Albay Cemal Temizöz, Odatv'ye konuştu. O tarihlerde cezaevinde bulunduğunun altını çizen Cemal Temizöz Odatv'ye yaptığı açıklamada "Savcı Sayan tarafından şahsıma iftira atıldı, kişisel haklarım hiçe sayıldı ve aynı zamanda hedef gösterildim. Hem CNN Türk'ten hem de sayın Savcı Sayan'dan yaptıkları bu iftiranın kamuoyu önünde düzeltilmesini istiyorum" dedi. 

BİNALİ YILDIRIM İDDİASI

Savcı Sayan'ın, yayın sırasında, oteldeki olayı anlatırken 2010 yılında AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüştüğü iddiasının konuşulduğunu dillendirdiğini hatırlatan Cemal Temizöz şunları söyledi: 

"Şayet böyle bir görüşme olmuşsa bile neden benim üzerimden gündeme getiriliyor? Terör örgütleri (FETÖ/PKK) ve HDP gibi siyasi müzahir kitlesinin hedefinin yanında şimdi de bir toplum mühendisliğiyle yeni başlatılan bir hesaplaşma ve tertibin içerisine mi çekmek istiyorlar? Açığa çıkan bu iftira ve varsa tertip bu şekilde kayda geçmiş oldu" 

O İDDİAYA CEVAP VERDİ

Emekli Albay Cemal Temizöz Savcı Sayan'ın Facebook sayfasında yer alan bir kullanıcı yorumuna da cevap verdi. Yapılan yorumun sahte bir hesaptan paylaşıldığını kaydeden Cemal Temizöz "Erdoğan, Pınarhisar cezaevinde yattığı zaman ben suikast için Tekirdağ İl Jandarma Komutanı olmuşum gibi yazıyor. Erdoğan'ın 4 aylık hapisliği 1999'da oldu. Ben o zaman Diyarbakır'daydım. Tekirdağ'a 2002'de İl Jandarma Komutanı oldum" cevabını verdi.  

SAVCI SAYAN NELER DEDİ?

Savcı Sayan, CNN Türk'teki programda şu iddialarda bulunmuştu:

“Kemal Kılıçdaroğlu beni çağırdı. Gece saat 11 civarıydı… ‘Sürmeli Otel’e gelebilir misin?’ dedi. O süreçte Baykal bir daha aday olacak, kimse aday değil… Gece Sürmeli Otel’e gittim. Otele girdikten sonra arkadaşlar beni tanıyor, direk aldılar götürdüler. Hiç (Kılıçdaroğlu’na) haber vermedik. Bir kapıyı açtık… Allah…. Bir çilingir sofrası kurmuşlar… Sayın Kılıçdaroğlu, jandarmada milleti asit kuyularına atan Cemal Temizöz, iki tane Danıştay’dan üye var yanında. İki tane de yabancı var, tanımıyorum… Ben girdim ama şok oldular. ‘Nereden geldi, keşke gelmeseydi, bizi görmeseydi’ falan… Çilingir sofrasında içiyorlar, adaylığı tartışıyorlar. Habire Kılıçdaroğlu’na ‘aday ol, aday ol’ diyorlar. Bende susuyorum.”