Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar'ın dolandırıcılık davasında  soruşturma kapsamında gözaltına alınmış olmasını ele aldı. Murat Özvardar'ın, “Ey Türk milleti sakın unutma bu FETÖ’cü terör örgütü bitmedi uykuya yattı.” sözlerini ele alan Can Ataklı, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"SARAYIN ADAMLARININ ORTAK TARAĞI VAR"

"Şimdi anlamadığım şu: “Vatan haini köpekler” kimler?" diyerek Murat Özvardar'ın açıklamalarına yazısında yer veren Can Ataklı, saraya yakın isimlere ilişkin, " Bu sarayın adamlarının ortak bir tarağı var; başları sıkıntıya irdiğinde lafın nereye gideceğini hiç düşünmeden herkesi vatan haini ve FETÖ’cü ilan edebiliyorlar. Yaptırımı da yok nasıl olsa. Ne ala dünya bu böyle…" yazdı.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı'nın o yazısı:

Bunlar için kendilerine dokunan herkes vatan haini herkes FETÖ’cü

Ukraynalı bir iş insanı Türkiye’den silah, miğfer ve çelik yelek almak istemiş.

Ancak iş birliği yaptığı kişilerin kendisini dolandırdığını ve 5 milyon dolarını aldıklarını ileri sürerek  Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmuş.

Ankara Mali Şube Müdürlüğü, şikayette adı geçen Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar ve Koray Altınel’i soruşturma kapsamında gözaltına almış.

Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmış.

Günlerdir bununla ilgili haberler var medyada.

Çok doğal elbette.


Saraya en yakın isimlerden birinin eşi, savaşmakta olan bir ülkeyi dolandırmakla suçlanıyorsa ve bu nedenle gözaltına alınıp hakkında soruşturma açılıyorsa bu haberdir.

Üstelik bu kişinin adı  Suriye’deki bir takım karanlık işlerde de geçiyorsa, haberin önemi daha da artıyor.

Murat Özvardar ilk günden bu yana sessiz kaldıktan sonra sonunda Instagram hesabı üzerinden bir açıklama yapmış.

Demiş ki: “Biz sustukça tüm vatan hainleri bizi aciz sanıyor, biz sustuk 5 yıldan beri itle kopukla muhatap olmayalım dedik ama olmadı bu vatan haini köpekler her türlü iftira yalan ile bize saldırdı buradan yazıyorum ve artık Twitter’dan da yazacağım tüm aşağılık yalanların sahiplerini ispata davet edeceğim.”

Sonra da eklemiş; “Ey Türk milleti sakın unutma bu FETÖ’cü terör örgütü bitmedi uykuya yattı.” 

Şimdi anlamadığım şu: “Vatan haini köpekler” kimler?

Bu tanıma Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Mali Şube dahil mi?

İddia sahipleri bu kişi hakkında haber yazanlar değil ki, bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mali Şube.

Bu sarayın adamlarının ortak bir tarağı var; başları sıkıntıya irdiğinde lafın nereye gideceğini hiç düşünmeden herkesi vatan haini ve FETÖ’cü ilan edebiliyorlar.

Yaptırımı da yok nasıl olsa.

Ne ala dünya bu böyle…