Türkiye'de her zaman yüksek olan siyasetin tansiyonu, seçimler yaklaştıkça daha da tırmanıyor.

Partilerin yaptırdığı anket çalışmaları, ittfak görüşmeleri ve hangi partinin hangi adaya destek vereceğine dair açıklamalar gündemin en önemli konularından biri halini almışken altılı ittifak olarak adlandırılan muhalefet blokunun henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamamış olması da siyaset kulislerinin en çok konuşulan konuları arasında.

Hem Millet hem Cumhur İttifakı anket sonuçlarını dikkatle incelerken, daha önce hiç olmadığı kadar bıçak sırtı bir seçime girecek olan Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve partisi, karşısında hangi adayın olması durumunda kazanabilme şansının artacağına dair yoğun bir mesai harcıyor.

Birçok anketin sonucunda 1. parti olma özelliğini kaybettiği görülen AKP'nin, 1. çıktığı anketlerde de eskisi gibi büyük bir farkla önde olmadığı net şekilde görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman partisinden birkaç puan önde olan oyu da son zamanlardaki politikaları sebebiyle giderek erimiş durumda.

Bu kadar ince hesapların yapıldığı bir seçim öncesinde de AKP kulislerinden sızan bilgiler, hem Erdoğan'ın hem kurmaylarının karşılarında en çok CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun görmek istedikleri yönünde.

Yaptırdıkları detaylı çalışmalar neticesinde; muhalefet blokunda aday olması muhtemel isimler içerisinde aralarında en az oy farkının bulunduğu adayın Kılıçdaroğlu olduğunu tespit Erdoğan ve kurmayları ne yapıp edip onun aday olmasını sağlamaya çalışıyor.

Erdoğan'ın dün Kılıçdaroğlu'na yönelttiği sorular da bu planın bir parçası olarak yorumlanıyor.

''Ben Kılıçdaroğlu’na buradan sesleniyorum. Birkaç soru sormak istiyorum. Öyle kıvırtarak yuvarlak sözlerle değil, kesin kati net cevap vermesini diliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa kendisini muhatap almaya başlayabiliriz. ''  diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, ''Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?''  sorusuyla CHP liderini bu yarışın içine sokmak için elinden gelen gayreti gösteriyor.

Sadece Erdoğan'ın değil; başka AKP'lilerin de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması için CHP liderine çağrı da bulunduğu görülürken bunun en son örneklerinden biri de AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar oldu.

Daha önce de birkaç kez Kılıçdaroğlu'ndan aday olmasını isteyen Tayyar, sosyal medyadan şu paylaşımı yapmıştı:

Kılıçdaroğlu’na iki defa adaylık çağrısı yapmıştım MKYK üyesi olarak. Şimdi davet doğrudan Cumhurbaşkanımızdan geldi: ‘Yüreğin yetiyorsa aday ol’ Bekliyoruz.

Henüz adaylıkla ilgili kesin bir açıklama yapmayan fakat CHP'ye yakın isimlerin aday olmak niyetinde olduğunu beyan ettikleri Kılıçdaroğlu'nun vereceği karar, önümüzdeki günlerde siyaset gündeminin en çok konuşulacak konuları arasında yer alacak.