AKP'nin 31 Mart'ta kaybettiği belediye başkanlarının baskı ve işyapamaz duruma gelmeleri nedeniyle tekrar AKP'ye geçmeleri ile birlikte iktidar cephesinden transferler sürecek açıklamalarının siyasette yankıları sürüyor. Belediye başkan transferine muhalefetten tepki gelirken AKP içerisinden de sert tepki geldi.

AKP'li eski vekil Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından belediye başkanı transferine tepki gösterek "Vekil/Başkan transferi, eski Türkiye hastalığıdır." dedi. Tayyar'ın yaptığı paylaşımı şu şekilde:

"İçeriden bir küçük itiraz olarak kenarda kalsın. Vekil/Başkan transferi, eski Türkiye hastalığıdır.

Özel ve istisnai durumlar hariç, geçmişte kimse hayrını görmedi, bugün de görmez. Hele, gidene ‘hain’ derken, gelene ‘yurtsever’ muamelesi yapmak..

Aslolan gönül transferi."

Şamil Tayyar

@samiltayyar27

İçeriden bir küçük itiraz olarak kenarda kalsın. Vekil/Başkan transferi, eski Türkiye hastalığıdır. Özel ve istisnai durumlar hariç, geçmişte kimse hayrını görmedi, bugün de görmez. Hele, gidene ‘hain’ derken, gelene ‘yurtsever’ muamelesi yapmak.. Aslolan gönül transferi.

ÖS 11:16 · 15 Oca 2020·Twitter for iPhone

"TRENDEN İNENLER BİR DAHA BİNEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçim döneminde yaptığı açıklamalarında "Neymiş beyefendi aday olmamış, aday olmayınca bakıyorsunuz ne dava var ne bir şey, menfaat neredeyse oraya gidiyor. Ve ne diyor, ne diyorlar işte ‘ben kazanınca tekrar AK Parti’ye geleceğim.’ Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler. Anlatabiliyor muyum? Bu davada bu treni terk edenleri kusura bakmasınlar bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz. Biz bu davada kimlerle bu yola çıktıysak bize ihanet etmedikçe biz beraber yolculuğumuza devam ederiz." demişti.