AKP’li Şamil Tayyar, İçişleri Bakanlığınca İBB'ye yönelik başlatılan teftişe tepki gösterdi ve Tayyar, "Ne zaman sıkışsa İmamoğlu'na can suyu veriyoruz" sözleri üzerinden yeni paylaşım yaptı.

İşte Şamil Tayyar'ın Twitter'dan tepkisi şu şekilde oldu:

"Niyetim dostlara laf yetiştirmek değil, ilkelerle ilgili. 5 büyükşehir belediye başkanımızın istifası istendiğinde de ‘seçimle gelen seçimle gitmeli’ demişim. Ortada suç varsa hükmü yargının vermesi gerektiğini söylemişim. Bugün de böyle. Siyaset ahlakı ilkelerle inşa edilir."

Tayyar bir önceki paylaşımında ise "İmamoğlu ne zaman  CHP’de kriz konusu olsa, ne zaman politik kredibilitesi zayıflasa ‘can suyu’ veriyoruz. Tartışmalı seçimi yenileyerek egosunu şişirdiğimiz İmamoğlu 3 yılı boş geçirse de sarıp sarmalıyoruz. Bıraksak ilk seçimde düşecek, düşmesin diye tutuyoruz. Yazık!" demişti.

Şamil Tayyar

Resim

@samiltayyar27

Niyetim dostlara laf yetiştirmek değil, ilkelerle ilgili. 5 büyükşehir belediye başkanımızın istifası istendiğinde de ‘seçimle gelen seçimle gitmeli’ demişim. Ortada suç varsa hükmü yargının vermesi gerektiğini söylemişim. Bugün de böyle. Siyaset ahlakı ilkelerle inşa edilir.

ÖS 8:47 · 28 Ara 2021

Bu Tweeti paylaş