Çevre ve Şehircilik Bakanı, Salda Gölüne ilişkin, “Büfe, giyinme ve soyunma yerleri, kafe, mescit, lavabo yapılacak olup, tüm yapılar doğal malzemeden ahşap prefabrik şekilde olup; hiçbir betonarme imalatı içermemektedir. Ayrıca, bütün bu donatılar Salda Gölü kumsalına yaklaşık 500 metre mesafede yer almaktadır” dedi.

“PROJENİN CORONAVİRÜS SALGINI ESNASINDA BAŞLATILMASININ GEREKÇESİ NEDİR?”

Tanrıkulu, soru önergesinde, “Salda Gölünde Millet Bahçesi yapılmak üzere inşaat başladığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bahse konu inşaatın Corona Virüs salgını esnasında başlatılmasının gerekçesi nedir? Millet Bahçesi için yapılan ihaleyi hangi şirket kazanmıştır? Projenin Corona Virüs salgını esnasında başlatılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

“İHALESİ KORONAVİRÜS SALGINI ÖNCESİNDE TARİHİNDE YAPILMIŞTIR”

Soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Salda Gölü Çevre Düzenlemesi işinin ihalesinin koronavirüs salgını öncesinde 31.07.2019 tarihinde yapıldığını belirterek şöyle dedi:

“TOKİ Başkanlığınca 2019/456121 kayıt numarası ile 31.07.2019 tarihinde Açık İhale Usulü ihalesi yapılan ‘Burdur İli Yeşilova İlçesi, Salda Gölü Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi’ işine yüklenici firma Güngör Tarım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 15.11.2019 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Söz konusu işin sözleşme bedeli 21.770.000 TL olup, yüklenici firmaya sözleşme bedeline ilave olarak K.D.V. ödemesi yapılacaktır.

“YOĞUN ZİYARETÇİ BASKISININ ALAN ÜZERİNDE OLUŞTURDUĞU TAHRİBATI AZALTMAK İÇİN”

Salda Gölünü daha kullanışlı hale getirmek, yoğun ziyaretçi baskısının alan üzerinde oluşturduğu tahribatı azaltmak için doğal alana zarar verilmeden ve gölün yapısı bozulmadan, günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçları karşılanacaktır.

“SALDA GÖLÜ KUMSALINA YAKLAŞIK 500 METRE MESAFEDE YER ALMAKTADIR”

Bu kapsamda büfe, giyinme ve soyunma yerleri, kafe, mescit, lavabo yapılacak olup, tüm yapılar doğal malzemeden ahşap prefabrik şekilde olup; hiçbir betonarme imalatı içermemektedir. Ayrıca, bütün bu donatılar Salda Gölü kumsalına yaklaşık 500 metre mesafede yer almaktadır.”

TARAFSIZ HABER AJANSI