İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan Cuma akşamı koronavirüs salgınına karşı 30 büyükşehir ile Zonguldak ilini kapsayan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı bu akşam saat 00:00'da sona erecek.

Yasak ile ilgili ortaya Bilim Kurulu'nun istifa edeeği iddiaları atılırken bugün ise Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, AKP'li bir milletvekilinin kendisine "Sağlık Bakanı Koca, istifanın eşiğinden döndürüldü" dediğini aktardı.

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında sokağa çıkma yasağında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin etkisi olmadığını belirterek "16 Nisan anayasa ile yürürlüğe giren hükümlere göre yasaları Meclis yapacaktı.Bu ilke de sürekli çiğneniyor ki yasa teklifine imza atan AKP’li milletvekillerinin torba yasa içindeki maddeleri okumadıkları, gerekçesi hakkında fikir sahibi olmadıkları da ortaya çıktı." dedi.

"SAĞLIK BAKANI KOCA, İSTİFANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜRÜLDÜ"

"Gazeteciliğin temel ilkesi haber kaynaklarını gizli tutmaktır." diye yazan Uğuroğlu, "Cuma gecesi saat 22.00’de açıklanan sokağa çıkma yasağından sonra vatandaşların marketlere, benzinliklere, fırınlara, pastanelere ve açık marketlere hücumdan en çok AKP milletvekilleri şikayet ettiler." diye yazdı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın koronavirüs için bilim kurulları ile salgın mücadelesini çok başarılı şekilde yürüttüğünü vurgulayan AKP milletvekili'nin kendisine "Bize gelen bilgilere göre Sağlık Bakanı Koca istifanın eşiğinden döndürüldü" dediğini aktaran Uğuroğlu şöyle devam etti:

"Sordum: Sağlık bakanının haberi yok muymuş?
Yanıt verdi: "Bilim kurulu daha önceleri önermiş ama bir hafta önce uygun bulunmamış. Fahrettin Hoca’nın saat 22.00 ile 24.00 arasında yaşanan izdihamlardan çok rahatsız olduğunu, ‘Bir gün önce açıklanmalıydı’ görüşünde olduğunu öğrendim."
AKP’de yıllarca bakanlık yapan eski milletvekili ise, “AKP’deki arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Hepsi son yaşananlardan rahatsız. Gece 22.00’de yasak açıklanınca seçmenleri AKP’li milletvekillerine, “Sigara, ekmek gibi ihtiyaçlarımızı nasıl alacağız” diye şikayet yağdırmışlar” dedi.
İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamasına göre sokağa çıkma yasağının gece 22.00’de açıklanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi."