Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Saadet Partisi Elmadağ Belediye Başkan adaylığından istifa ettiğini açıklayan Nuri Yurdakul'un en son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.  Süleyman Soylu'nun ziyaretinin ardından gece 23:00'dan sonra ailesi başta olmak üzere kimsenin Yurdakul'dan haber alamadığını belirten Beyazıt, "Bir seçimde bir belediye kazanmak için bir seçimde 3-5 oy fazla almak için ve bir seçimde Saadet Partisinin gördüğü teveccühü kabullenememek için bir şehit babası tehdit ve şantajlarla maruz kalıyor" diye konuştu.

Söz konusu haber Milli Gazete'de “Saraya adam kaçırma” manşetiyle yer aldı. Dün Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığındaki basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, istifayı Anadolu Ajansı ve TRT Haber’den öğrendiklerini belirterek, “Biz dün geç saatlere kadar adayımızla görüştük... Kendi talepleriyle Cuma günü Elmadağ’da miting yapacaktık. Ama şimdi istifa ettiğine ilişkin haberlere rastladık. Adayımızın herhangi bir şekilde kendi rızasıyla istifa etmesi gibi bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Beyazıt, önceki gece 23.00’ten sonra Yurdakul’dan haber almadıklarını söyleyerek ailesinin bile o gece nereye gittiğini bilmediğini ifade ett.

Beyazıt, “Kendisinden hiç haber alınmıyor. Yurdakul geç saatlerde eşini ve ailesini bilinmeyen bir numaradan arayarak, ‘ben adaylıktan çekiliyorum. Çıkacak haberler doğrudur’ diyor. Şunu merak ediyoruz; bir insan eşini neden bilinmeyen bir numaradan arar? Tabii, devletin tüm kurumlarına ve gücüne karşı direnmek zordur. Maalesef herkesin harcı değil” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TRT’deki “YSK-MSK’yı tanımam” sözünü hatırlatan Beyazıt, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Bu söz ülkemizin geldiği noktayı ve içler acısı durumunu gözler önüne seriyor. Bir seçimde bir belediye kazanmak için bir seçimde 3-5 oy fazla almak için ve bir seçimde Saadet Partisinin gördüğü teveccühü kabullenememek için bir şehit babası tehdit ve şantajlarla maruz kalıyor. Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elmadağ’da bir miting gerçekleştirdi. Bugün Cumhurbaşkanı orada bir miting gerçekleştirecek. Zannediyorum ki bunun hazırlığıydı. Adaylarımızla ilgili söylentiler var. Bu yapılacak mitinge hazırlıktı.”

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Beyazıt, basın toplantısı sonunda, “Adayımızı tanımadığımız 5 kişinin evine getirdiğini biliyoruz.” diye konuştu.

Milli Gazete’deki haberde bir gazetecinin Yurdakul’a “Genel müdürlük teklif edildiği” yönünde bir soruyu Beyazıt’a sorduğu, Beyazıt’ın da bunu doğruladığı belirtiliyor.

Karamollaoğlu: Baskı ve tehdit

Saadet Partisi Elmadağ Belediye Başkan Adayı Nuri Yurdakul'un istifasına ilişkin Twitter hesabından bir video yayınlayan Temel Karamollaoğlu da “Baskı ve tehditlerle yıldırmaya çalışıyorlar” dedi.

AA ve TRT, Yurdakul'un, "İttifakı sindirmem mümkün değildir" dediğini öne sürmüştü

AA ve TRT, Yurdakul'un, "Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem asla mümkün değildir" diyerek istifa ettiğini duyurmuştu.