20 ve 21. Dönem Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Lütfi Yalman, Konya'da yayın yapan Kanal 42'de televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programında Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını cevapladı.

Saadet Partili Lütfi Yalman, bir dönemin çok konuşulan ismi ve son günlerde Sedat Peker'in videolarıyla yeniden gündeme gelen Adalet ve İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar hakkında duyduğu bazı iddiaları canlı yayında aktardı. 

Yalman, “Devlet Bahçeli’nin sayın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği laflara ben tahammül edemiyordum zamanında. Hala da bunu kaldıramıyorum. Ama ne oldu da bu kadar ağır laflardan sonra bir araya gelindi? Bu sorunun cevabını bulamıyorum.” dedi.

MEHMET AĞAR'IN BEŞTEPE OFİSİ OLDUĞU SÖYLENİYOR

Lütfi Yalman, konuşmasının bir bölümünde Mehmet Ağar'la ilgili çok konuşulacak bir iddiayı da gündeme getirdi. Yalman, “Zaman zaman bazı bilgiler geliyor. Doğu Perinçek’in, Devlet Bahçeli’nin Hatta Mehmet Ağar beyin bile Beştepe’de ofislerinin olduğu söyleniyor. Böyle iddialar var. Bunlar, değişik siyasi ortamlarda söyleniyor ve konuşuluyor.” ifadelerini kullandı. 

Saadet Partili Yalman’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Devlet Bahçeli’nin sayın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği laflara ben tahammül edemiyordum zamanında. Hala da bunu kaldıramıyorum. Ama ne oldu da bu kadar ağır laflardan sonra bir araya gelindi? Bu sorunun cevabını bulamıyorum. Devlet Bahçeli’nin ve Doğu Perinçek’in hükümetin ve Tayyip Bey'in yanında yer almasını ve desteklemesinin ne olduğunu bilemiyorum. Bir açıklama yapmak lazım. İktidarın nimetlerinden istifade ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının devletteki atamalar konusunda yer yer rahatsız olabileceği kanaatindeyim. Bu siyasi değil, şahsi düşünce. Elbetteki rahatsız olduğu taraflar vardır. Zaman zaman bazı bilgiler geliyor. Doğu Perinçek’in, Devlet Bahçeli’nin Hatta Mehmet Ağar Bey'in bile Beştepe’de ofislerinin olduğu söyleniyor. Böyle iddialar var. Bunlar, değişik siyasi ortamlarda söyleniyor ve konuşuluyor.”

*Mehmet Ağar'ın oğlu Zülfü Tolga Ağar 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti listesinden Elazığ Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.