Saadet Partisi yöneticisi Ali Aktaş, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit’e sert sözlerle yüklendi.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “SP’de ilk raunt: FETÖ’cülerin avukatı kazandı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu yazısında, Ali Aktaş’ı hedef aldı ve “SP’de ilk raundu, FETÖ’cülere avukatlık yapanlar, FETÖ’nün oy verdirdiği/inançlı insanlara zulmeden CHP ile ittifak yapılmasını önerenler kazandı…” ifadelerini kullandı.

"PAÇAVRADAN DÜBÜR İFRAZAT"

Yeni Akit yazarına sosyal medya hesabından yanıt veren Ali Aktaş, “Milli Görüşçüler, Akit isimli kağıt parçasının dindar sosyoloji içinde mikser olarak vazifeli olduğunu ve şimdiye kadar Türkiye dindarlığına zerrece katkısı olmadığını çok iyi bilirler. Bu kağıt parçası size AK Parti ile ittifakı hayırlı iş gösteriyorsa bu şerrin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

Eleştirilerini sert sözlerle sıralayan Aktaş şöyle devam etti: “Paçavradan dübür ifrazatı analizleri reddediyorum. Bir kere Saadet Partisi'nde ‘raunt’ ve ‘savaş’ yok. Kazandı deyip beni hedef gösteren lanetli zihni reddediyorum. AK Parti'ye itiraz eden herkesi örgütçü ilan eden şeref yoksunu dili reddediyorum. Yenileceksiniz, kesinlikle.”

NE OLMUŞTU

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından partinin önemli isimlerinden Ali Aktaş'tan sert tepki gelmişti. Aktaş, ''Padişahlıkla mı yönetiliyoruz" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin konuşmuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarının üzerine bir şey söylemeyeceğini belirten Asiltürk, partisinin ittifak politikası için "Açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur" demişti.

Asiltürk'ün açıklamalarının ardından partinin genç isimlerinden ve son genel seçimlerde Ankara Milletvekili adayı olan Ali Aktaş, "Padişahlıkla mı yönetiliyoruz" diyerek tepki göstermişti.