Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlui Bilim ve Sanat Vakfı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'ne kayyım atanmasının demokrasi ve hukuka darbe olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bilim Sanat Vakfı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'ne kayyım atanmasıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Bilim ve Sanat Vakfı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'ne kayyım atanmasının kimseye fayda sağlamayacağını ve alınan kararın siyasi olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Ülkemizin önemli bilim ve düşünce kuruluşlarından biri olan Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanması kararının siyasi bir maksatla alındığı açıktır ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bir an evvel bu yanlış karardan vazgeçilmelidir" dedi.

Kayyım kararının demokrasiye ve hukuka darba olduğunu da vurgulayan Karamollaoğlu, "Bu karar hukuka, demokrasiye ve vakıf anlayışına bir darbe mahiyetindedir. Asırlardır medeniyetimizin sembolü olan vakıflar üzerinden 'siyasi öç' alma hesabı yapmanın kimseye faydası yoktur" ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu@T_Karamollaoglu

 · 

Ülkemizin önemli bilim ve düşünce kuruluşlarından biri olan 'na kayyum atanması kararının siyasi bir maksatla alındığı açıktır ve kabul edilmesi mümkün değildir.

Bir an evvel bu yanlış karardan vazgeçilmelidir.

Temel Karamollaoğlu@T_Karamollaoglu

Bu karar hukuka, demokrasiye ve vakıf anlayışına bir darbe mahiyetindedir.

Asırlardır medeniyetimizin sembolü olan vakıflar üzerinden 'siyasi öç' alma hesabı yapmanın kimseye faydası yoktur!

829