Rusya-Ukrayna krizine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin iki ülke ile siyasi, askeri, ekonomik ilişkileri olduğunu belirterek, "İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika'da Demokratik Kongo ve Senegal ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Ukrayna ve Rusya arasındaki krizi değerlendirdi.

"İKİ TARAFTAN DA VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Hem Rusya hem Ukrayna ile iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten Erdoğan, "İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil. Rusya ile gerek siyasi gerek askeri gerek ekonomik ilişkilerimiz var. Ukrayna ile de aynı şekilde siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerimiz var’’ dedi.

"ORTADA SADECE NATO KALIYOR"

NATO Zirvesi nedeniyle gezisinin üçüncü ayağını erteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveden beklentisini "Şu anda tabii Rusya ile liderler çerçevesinde henüz ciddi bir görüşme performansı sergileyen çıkmadı. İşte biliyorsunuz Macron Moskova'ya geldi, tablo ortada. Arkasından Scholz geldi, o tablo da ortada. Biden ile ilgili 'görüştü, görüşüyor' vesaire dediler, herhangi bir şey çıkmadı. Olayı devlet veya kurumsal bazda ele alacak olursak, burada da şu anda ortada sadece NATO kalıyor." ifadeleriyle paylaştı.

"TAVRIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ"

NATO’da herkesin sadece laf yaptığını belirten Erdoğan, ''İş yapan yok, yapacağımız bu video konferansta biz de tabii söyleyeceğimizi onların da söyleyeceklerine göre belirleyecek, tavrımızı ortaya koyacağız'' diye konuştu.