Adı daha önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği için geçen eski Başbakan Tansu Çiller, AKP ile iyi ilişkilere sahip. Erdoğan ile çeşitli kez görüşen Çiller'in AKP ile ittifak kurabileceği ileri sürülüyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP, eski bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma çalışmaları kapsamında partiye muhalefet eden isimlerin ihraçlarıyla tartışmaların göbeğinde yer alırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'Cumhur İttifakı’nı genişletmek' amacıyla eski Başbakan Tansu Çiller ile bir araya geldi.

İddiaya göre Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonundan yaklaşık bir ay önce de Çiller ile görüştüğü ve Çiller’le, “merkez sağ seçmenin Cumhur İttifakı bileşeni içinde yer alması gerektiği konusunda görüşlerini paylaştığı” ifade ediliyor.

Çiller’in de Erdoğan’ın bu yaklaşımına sıcak baktığı değerlendiriliyor. Kulislerde, İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rotasını 2023’e çevirdiği ve “merkez sağ hamlesi yapmak istediği” anımsatılırken, Erdoğan’ın “Millet İttifakı’nın bu hamlesine karşı Çiller kartını açabileceği” konuşuluyor.

Erdoğan’ın bu hamlesinin altında ise "2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna" dikkat çekiliyor.

Milli Gazete