Muhabirin, "Erdoğan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğimizi söyledi, ne düşünüyorsunuz" sorusuna verdiği "Saçmaladığını düşünüyorum" ifadeleri nedeniyle genç adam gözaltına alındı.

Rize'de 'Sokak Kedisi' YouTube kanalına yapılan röportajda muhabirin "Erdoğan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğimizi söyledi, ne düşünüyorsunuz" sorusuna " Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke ekonomisini nasıl batırdığını hepimiz görüyoruz. Bügün doğmamış çocuğun rızkını bile yediklerini görüyoruz" cevabını veren E.A konuşmasının ardından savcılığın talebi ile gözaltına alındı. 

"İŞ İMKANI SIKINTILI"

Evrensel'in haberine göre; 30 yaşında ve halen işsiz olduğunu ifade eden E.A "Olduğum memlekette iş imkanı sıkıntılı. Ben 30 yaşındayım neden çalışamıyorum ki. Şu anda bekarım ben bu işsizlikte nasıl evlenecek bir yuva bir hayat kuracağım" söylemleri ise verdiği röportajda dikkat çekti.

"RİZE'DE AKP'Yİ ELEŞTİRMEK SUÇ SAYILIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Rize'de AKP'yi eleştirmek ekonomi kötü demek, işsizim demek çevreye sahip çıkmak taş ocaklarına karşı çıkmak suç. Bugün de Sokak Kedisi Youtube kanalında açıklama yapan E.A gözaltına alındı. Gene bugün biri erkek diğeri kız olan iki çocuklarını taciz eden anne ve üvey babaları mahkeme tarafından serbest bırakıldı" diyerek tepki gösterdi.

MUHABİR EBRU UZUN İFADEYE ÇAĞIRILDI

Rize'nin hemen hemen her yerinde röportajlarını sürdüren Sokak Kedisi YouTube Kanalı Muhabiri Ebru Uzun Pazar Savcılığı talimatı ile ifadeye çağırıldı. Sosyal medya hesabından "Arkadaşlar İfadeye gidiyorum" diyerek duyurdu. Sokak Kedisi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Sokak Kedisi kanalı ile, halkın gerçek sesini duyurmak için çıktığım bu yoldan geri dönmeyecek, şimdiye kadar halkın attığı sessiz çığlığın mikrofonu olmaya devam edeceğim. Sevgilerimle..." şeklinde paylaşımda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde de sokak röportajında iktidarın ekonomi politikasını eleştiren Mehmet Ali Sancaktutan adlı yurttaş "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret" iddiasıyla ifadeye çağrılmıştı.