Reuters, 20 ABD şirketi ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planlarını analiz eden bir haber yayınladı: Bu görüşme, 14 Haziran'da NATO Zirvesi sırasında planlanan Biden ve Erdoğan görüşmesi için hazırlandı.

Reuters, ABD'nin önde gelen 20 büyük şirketinden üst düzey yetkililerle bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yatırım planları ile ilgili dikkat çeken bir habere imza attı.

Reuters'a konuşan 3 farklı kaynak, bu görüşmenin Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde de kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

Kaynaklar, 26 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, TOBB ve ABD Odalar Birliği'nin de katılacağı görüşme için "Bu görüşme, 14 Haziran’da Brüksel’deki NATO Zirvesi sırasında planlanan Biden ve Erdoğan görüşmesi için hazırlandı" yorumunda bulundu.

"ANKARA MESAJ VERMEK İSTİYOR"

Diğer bir kaynak da görüşmenin ABD hükümeti ile hiçbir ilgisi olmadığını aktararak şirketlerin henüz isimlerinin bilinmediğini de belirtti.

Reuters'a ismini vermeden açıklama bir sektör yetkilisi "Bu görüşmenin amacı; Biden ile yüz yüze görüşmeden önce ABD'li şirketlerin nabzını yoklamak ve ön çalışma yapmak. Ankara, hem ülke içinde hem de uluslararası arenada Türkiye'nin önemli bir partner olduğunu vermek istiyor" dedi.

"NETFLİX TEMSİLCİSİ DE KATILACAK"

Zirveye Microsoft ve Netflix'ten temsilcilerin katılacağı belirtilirken, ABD Odalar Birliği Sözcüsü "Bu görüşme, özel olacaktır ve kayıt altına alınmayacaktır. Dolayısıyla bu görüşmeden herhangi bir detay paylaşılmayacaktır" diye konuştu.

"ERDOĞAN SORULARI CEVAPLAYACAK"

Reuters'a konuşan başka bir yetkili de görüşmesi için "Bazı şirketlerin üst düzey yöneticileri ve CEO'ları da görüşmeye katılacak ve görüşmede Erdoğan'ın bir konuşma yaparak Türkiye’de yatırım ve iş yapış şekilleriyle ilgili soruları yanıtlaması bekleniyor" yorumunda bulundu.