30 Kasım 2021 tarihi Türk lirası için yeni bir kara gün olarak tarihe geçti. Uluslararası haber ajansı Reuters, Erdoğan'ın tehlikeli deneyinin kendi siyasi geleceğini de riske attığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu dolar yeni rekor kırdı. 

Türk lirası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi politikasını seçime kadar devam edeceği mesajı vermesi ve  ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell’ın para politikasında sıkılaşma takvimini öne çekebileceklerini ilan etmesiyle rekor düşük seviyelere geriledi.

Reuters verilerine göre dolar/TL’de dün 14 seviyesi görüldü.

Yurt dışında birçok basın kuruluşu, dün geceyi okurlarına aktardı.

BLOOMBERG: MERKEZ’İ ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ

ABD merkezli ünlü finans ajansı Bloomberg, Erdoğan’ın “Seçim öncesine kadar ciddi manada kurda olumlu iyileşme olduğunu göreceğiz” sözünü başlığa taşıyarak dün geceyi aktardı.

Erdoğan’ın yeni ekonomi politikasından dönüş olmayacağı yönündeki sözleri de haberde yer bulurken, bu politikanın ağırlığını rekor düşük seviyelere düşen TL’nin çektiği belirtildi.

Bloomberg, Erdoğan’ın dün akşamki sözlerinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı da zor durumda bıraktığını vurguladı.

Haberde ayrıca, Erdoğan’ın konuşmasıyla TL’nin dolar karşısındaki kaybının yüzde 8,1’i bulduğu aktarıldı.

REUTERS: ERDOĞAN’IN TEHLİKELİ DENEYİ

İngiliz haber ajansı Reuters, dün geceyi “Erdoğan’ın tehlikeli deneyi karşısında dolar/TL 14’e vurdu” başlığıyla aktardı.